ΑναλύσειςΔίπλα στο ΔΕΗτζη και τον ΟΤΕτζη με μισθό και σύνταξη 4 και 6 χιλιάρικα, το φαρμακοποιό με την άγρια κερδοφόρα εκμετάλλευση-ληστεία του ελληνικού φάρμακου, το μεγαλοδικηγόρο, το φοροκλέφτη ιδιωτικό γιατρό και επιχειρηματία, στήθηκαν ο εργάτης των ναυπηγείων με το πενιχρό μεροκάματο, ο δάσκαλος των 1.200 (τότε) ευρώ, ο μικροσυνταξιούχος του ΙΚΑ –ΤΕΒΕ και ο άνεργος. Αλλά, ανάμεσα τους, ευρύ χώρο διεκδίκησαν και κατάλαβαν οι Ελληνάρες, οι Ναζί, οι «παπάδες», οι πάσης φύσεως εθνικιστές και «φονταμενταλιστές».


Θεωρία του πολέμου: τρομοκρατία και ανταρτοπόλεμος στον 21ο αιώνα.

Θεματικές:  Ιστορία - Θεωρία, 

Το γεγονός πως υπάρχει μια μειοψηφία τέτοιων που ζουν και κυκλοφορούν δίπλα μας, ούτε έκπληξη είναι ούτε πρωτόγνωρο και πρωτοφανές γεγονός .Στις ανθρώπινες κοινωνίες από καταβολής κόσμου ενδημούσαν ανάμεσαν στα μέλη τους και παθογενείς μειοψηφίες. Υπήρχαν και υπάρχουν πάντα οι παρανοϊκοί, οι διεστραμμένοι, οι εγκληματίες. Είναι συνυφασμένη αυτή η ιστορική αλήθεια με όλες τις εποχές.


από @

Απρίλιος 25, 2017

Δεν βρέθηκε περίληψη


https://anarchypress.wordpress.com/2017/04/20/%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83/

Θεματικές:  Φυλακές, 


από @

Απρίλιος 24, 2017

Αν θέτουμε το ζήτημα της δυναμικής, είναι επειδή σε συγκεκριμένους αγώνες όπου οι γυναίκες θέτουν το ζήτημα της έμφυλης σχέσης, βλέπουμε αμέσως ότι πρέπει τότε να αντιμετωπίσουν τους άντρες συντρόφους τους στον αγώνα αυτό, όπως για παράδειγμα στο κίνημα των πικετέρος στην Αργεντινή.


από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr)

Απρίλιος 24, 2017

Ο τρόπος που υπολογίζουμε την ηλικία του ανθρώπου δεν είναι ο ορθός ,δοθέντος πως χρόνος δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Είμαστε ως «Κόσμος», «Σύμπαν» ,όντα, άχρονοι. Χωρίς αρχή και τέλος. Η γέννηση και ο θάνατος ενός ανθρώπου δε σηματοδοτούνται χρονικά, αλλά υπαρξιακά. Γεννιέται, άρα υπάρχει-ζει. Πεθαίνει, άρα δεν υπάρχει, δε ζει. Η διαδικασία της ανάπτυξης του ανθρώπου που εμπερικλείει για άγνωστους ακόμα σε μας λόγους τη φθορά-γήρανση, δεν είναι ηλικιακό, χρονικό χαρακτηριστικό, αλλά αδυναμία (ακόμα) καταπολέμησής του.


Τοποθέτηση του κοινωνικού και ενάντια στην εξουσία ραδιοφώνου "Ké Huelga Radio" σ' ένα διάλογο για τα μέσα αντιπληροφόρησης που άνοιξε από τον EZLN.

Θεματικές:  Αντιπληροφόρηση, 


Δεν βρέθηκε περίληψη

Θεματικές:  Βενεζουέλα, 


Δεν έμεινε ΄Ελληνας που να μην ορκίζεται πως υπήρξε πολέμιος της δικτατορίας, έστω και…κατά φαντασία! Οι περισσότεροι μάλιστα εξαργύρωσαν και σε «εξωφρενικές τιμές» τις ανύπαρκτες αντιστασιακές μετοχές τους, ιδιαίτερα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, όντας οι περισσότεροι «άκαπνοι» ή απόντες από την αντιδικτατορική αντίσταση.

από Γιάννης Βούλγαρης, φοιτητής Μαθηματικού Πάτρας

Απρίλιος 20, 2017

Δεν βρέθηκε περίληψη


από Ελευθεριακή Κοινότητα

Απρίλιος 19, 2017

Η δημοκρατική αντίσταση των Κούρδων στο ISIS δείχνει ότι ο αντι-φασισμός δεν μπορεί να διαχωριστεί από το ευρύτερο αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, την πατριαρχία και το κράτος. της Ντιλαλ Ντιρίκ Εικονογράφηση του Javier de Riba . Φωτογραφία από την T homas Koch / Shutterstock απο το https://roarmag.org/magazine/dilar-dirik-kurdish-anti-fascism/

Θεματικές:  Ιστορία - Θεωρία, 


Στην ιστοσελίδα Καμμένα Σουτιέν αναρτήθηκε το άρθρο της Beatriz Serrano, «11 Απλά Πράγματα Που Μπορούν Να Κάνουν Οι Άντρες Για Τον Φεμινισμό», το οποίο και αναδημοσιεύτηκε στο Athens Indymedia [https://kamenasoutien.com/2017/04/12/11-pragmata-antres-symmaxoi/ και https://athens.indymedia.org/post/1572090/].


Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License