Βιβλιοθήκη


Έτσι για να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα τώρα που τα τελευταία χρόνια πολλοί θυμήθηκαν τον ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ, τον ΔΣΕ

Θεματικές:  Ιστορία - Θεωρία, 


από Τζωρτζ Καφέντζις

Μάρτιος 22, 2017

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (1980-2000)

Θεματικές:  Ιστορία - Θεωρία, 


τώρα που κάποιοι θυμήθηκαν τα πολιτικά φαντάσματα του Στίνα, ας θυμηθούμε ποιοι ήταν οι πραγματικοί διεθνιστές


τώρα που κάποιοι θυμήθηκαν τα πολιτικά φαντάσματα του Στίνα...


από ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ

Μάρτιος 22, 2017
Γερμανοί αντιφασίστες στις τάξεις του ΕΛΑΣ

Τώρα που κάποιο θυμήθηκαν τα πολιτικά φαντάσματα του Στίνα...


Έτσι για να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα τώρα που τα τελευταία χρόνια πολλοί θυμήθηκαν τον ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ, τον ΔΣΕ


Τρεις άνθρωποι συζητούν. Οι δύο νέοι, νεώτατοι. Ο άλλος, γέρος πια, σχεδόν παλαίμαχος. Οι δύο είναι οι εκπρόσωποι του νέου πνεύματος που φυσά μετά τα γεγονότα του Μάη του ’68 στο Παρίσι. Ο τρίτος είναι ο πασίγνωστος «νεαρός γέρος» Ζαν Πωλ Σαρτρ. Ένα τέταρτο πρόσωπο λαβαίνει μέρος σ’ όλη αυτή την πλούσια συζήτηση: ο ευσυνείδητος αναγνώστης που, κι αυτός, μεσ’ από αντεγκλήσεις και έντονες αψιμαχίες που διεξάγονται παντού στον κόσμο, αναζητά το δρόμο του για τον σοσιαλισμό, για την ελευθερία, το συνειδητοποιημένο άτομο που αμφισβητεί ταυτόχρονα τόσο το θεσμό της ιδιοκτησίας, όσο και το θεσμό της κάθε μορφής εξουσίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)


από isotita.wordpress.com

Μάρτιος 18, 2017

Ο Bursten (1973) αγγιξε την ουσια της ψυχοπαθειας διατυπωνοντας το διαγνωστικο του κριτηριο: εντατικη οργανωτικη προσπαθεια του δραστη για να εργαλειοποιησει και να χειραγωγησει συνειδητα τους αλλους. Ετσι, η διαγνωση δεν αναφερεται σε υπερβολικες εγκληματικες τασεις, αλλα στα βαθυτερα κινητρα.

Θεματικές:  Ψυχική υγεία, 


από @Αναρχοαναμνήσεις

Μάρτιος 17, 2017
Για την Κατερίνα Γκουλιώνη

18/03/2009-18/03/2017 Η Κατερίνα ζεί μέσα από τους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης,τους κολπικούς ελέγχους,τη λήψη DNA και όλες τις κατασταλτικές μεθόδους μέσα στις φυλακές! Φωτιά στα κελιά!


νέα βιβλία από ΔΑΙΜΟΝΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ


από Αναγνώστης

Μάρτιος 16, 2017

Το θέαμα παρουσιάζεται ταυτοχρόνως ως η ίδια η κοινωνία, ως ένα μέρος της κοινωνίας και ως όργανο ενοποίησης. Ως μέρος της κοινωνίας είναι ρητά ο τομέας ο συγκεντρώνων παν βλέμμα και πάσα συνείδηση. Επειδή ακριβώς ο τομέας είναι διαχωρισμένος, είναι ο τόπος του εξαπατηθέντος βλέμματος και της ψευδούς συνείδησης και η ενοποίηση που επιτελεί δεν είναι τίποτε άλλο από την επίσημη γλώσσα του γενικευμένου διαχωρισμού. [. . .]

Θεματικές:  Πολιτισμός, 


από @aixmi.wordpress.com

Μάρτιος 12, 2017
Η μελλοντική κοινωνία

Η σουφραζέτα Ε. Σύλβια Πάνκχερστ μιλάει για τη μελλοντική κοινωνία στο One Big Union


από Αναγνώστης

Μάρτιος 11, 2017

Αναμειγνύοντας τις πληθωρικές προσωπικότητες της εποχής με την πανοραμική εικόνα της μαζικής κοινωνικής κινητοποίησης, το Θάνατος στο Χέιμαρκετ αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην ιστορία του αμερικανικού καπιταλισμού και μια μοναδική ανασύσταση των ταξικών-κοινωνικών εντάσεων της "χρυσής εποχής" των ΗΠΑ.


από @Οκρατζής

Μάρτιος 10, 2017

Hegel, Georg Wilhelm Friedrich, 1770-1831, Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική


Σ' αυτό το μάχιμο και επίκαιρο βιβλίο οι δύο συγγραφείς εκφράζουν την δική τους αγωνία για σύγκλιση των δύο ιστορικών ρευμάτων του επαναστατικού εργατικού κινήματος σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση: "Η προσδοκία μας είναι το μέλλον να είναι κόκκινο και μαύρο: ο αντικαπιταλισμός, ο σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός του 21ου αιώνα, πρέπει να στηριχθεί σε αυτές τις δύο πηγές ριζοσπαστισμού. Εμείς θέλουμε να σπείρουμε τον σπόρο του ελευθεριακού μαρξισμού, με την ελπίδα να βρει γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί και να δώσει φύλλα και καρπούς."


από @

Μάρτιος 8, 2017

ένα άρθρο για τους αγώνες των αγροτών


Ένα διαχρονικό κείμενο του Μπα Κιν από το 1921


Ο μηδενισμός όπως αναλύεται από την ιδιαίτερη οπτική του Αλφρεδο Μαρια Μπονάννο


από Ζιλ Περό, Μορίς Κιουρί, Ζαν Σιρέ - Κανάλ, κ.ά.

Φεβρουάριος 28, 2017

Σε τι αποσκοπεί μια «μαύρη βίβλος του καπιταλισμού»; Δεν βλέπετε ότι το τεράστιο μέγεθος του εγχειρήματος καταδεικνύει ότι πρόκειται για ένα παραλήρημα; Παραδέχονται ότι είναι ο χειρότερος μαζικός δολοφόνος στην Ιστορία, είναι όμως ένας δολοφόνος χωρίς πρόσωπο και χωρίς γενετικό κώδικα, ο οποίος δρα ατιμωρητί εδώ και αιώνες σε πέντε ηπείρους... Σας εύχονται καλό κουράγιο. Σε τι χρησιμεύουν όλα αυτά; Δεν ακούσατε τον ήχο του γκονγκ που αναγγέλλει, ταυτόχρονα με τη λήξη του αγώνα, και το τέλος της Ιστορίας; Νίκησε. Ενσωματώνει μέσα στην εύρωστη μαφιόζικη εκδοχή του τα λείψανα των εχθρών του. Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος αντίπαλός του στον ορίζοντα;Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License