Calendar

Ιανουάριος 2013
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Δημοσιεύστε
νέα εκδήλωση για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013.

Πολιτική δημοσίευσης

Indymedia Athens

Συζήτηση:Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό-Κανένα σπιτικό στο σκοτάδι
Καμίνια Πειραιά, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, 19:00
στάλθηκε από Πρωτοβουλία κατοίκων Καμινίων, Ρέντη (kaminia.antistasi@gmail.com)

Ακριβής τοποθεσία:Παπαγεωργακοπούλου 11 & Μεθάνων
Διοργάνωση:Πρωτοβουλία κατοίκων Καμινίων, Ρέντη ενάντια στα μνημόνια και τα αντικοινωνικά μέτρα


Συζήτηση-σύσκεψη για να συντονίζουμε την Δράση μας σαν κάτοικοι, είτε σαν συλλογικότητες.

ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Συντοπίτες, Συντοπίτισσες
Όλοι μας βιώνουμε την βάρβαρη επίθεση της Τρικομματικής Μνημονιακής Κυβέρνησης στο σύνολο των λαϊκών εργατικών καταχτήσεων που φτάνει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.
Κομμάτι αναπόσπαστο και Μνημονιακή υποχρέωση οι επερχόμενες αυξήσεις της ΔΕΗ για να ολοκληρωθεί το Κυβερνητικό έργο. Αυξήσεις που επιβάλλονται από την ΤΡΟΪΚΑ σαν ένα από τα προαπαιτούμενα για να πάρουμε την δόση την ίδια στιγμή που πάνω από 700.000 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές για το ρεύμα του 2012.
Η αναλγησία της Μνημονιακής Κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ, έφτασε στο σημείο να κόψει με εντολή του Υποκαταστήματος των Καμινίων το ρεύμα στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης Αίγινας τον Σεπτέμβρη του 2012 την ώρα της αιμοκάθαρσης 11 συμπολιτών μας, βάζοντας την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο!!!
Οι άδικες αυτές αυξήσεις (17 αυξήσεις ρεύματος είχαμε την τελευταία τετραετία) είναι αδικαιολόγητες γιατί εκτός των άλλων, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ τα έξοδά της μειώθηκαν το 2012 κατά 600 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
Από την άλλη, λιμνάζουν 1 δισεκατομμύριο ΕΥΡΩ χρέη προς την ΔΕΗ, από Κρατικούς Οργανισμούς και μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους (π.χ. Διεύθυνση Κατασκευών Έργων Συντήρησης Οδοποιίας, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κλπ). Αντί να απαιτεί αυτά τα χρήματα αναπληρώνει αυτές τις απώλειες με αυξήσεις τιμολογίων στα νοικοκυριά !!!
Η ΔΕΗ συντηρεί τα δίκτυά της με διάφορους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι κοστίζουν περισσότερο από τις περικοπές μισθών και τις απολύσεις που προέβη η επιχείρηση. Ταυτόχρονα, πουλάει ρεύμα σε εξευτελιστικές τιμές σε εργολάβους ηλεκτρικής ενέργειας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποδίδουν ούτε τα ελάχιστα χρήματα ( ΕΝΕΡΓΚΑ, ΕΛΛΑΣ ΠΑΟΥΕΡ). Ακόμη και αυτή τη ζημιά, η διοίκηση της ΔΕΗ με της ευλογίες της Κυβέρνησης την μετακυλύει στα λαϊκά νοικοκυριά!!!
ΤΕΛΟΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. Αυτός είναι ο βασικός λόγος των -από τον Ιούνιο- πολύ μεγάλων αυξήσεων ώστε όταν η Εταιρία πέσει στα χέρια Ιδιωτών να έχει εξασφαλιστεί η υπερκερδοφορία της. Η λογική των Διοικούντων την ΔΕΗ είναι: «κάνουμε αυξήσεις πριν από αυτούς (Ιδιώτες) για αυτούς».
• Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να παρέχεται στο λαό και να είναι φτηνό.
• Κανένα σπιτικό να μην μείνει χωρίς ρεύμα.
• Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
• Η ΔΕΗ πρέπει να δουλεύει με τους εργαζόμενους της και όχι με εργολάβους.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καμινίων Ρέντη Ενάντια στα Μνημόνια και τα Αντικοινωνικά Μέτρα
σας καλεί σε Σύσκεψη – Συζήτηση για τον συντονισμό της δράσης μας ενάντια στις άδικες και αντιλαϊκές αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Τετάρτη 23 Γενάρη, στις 7:00΄΄μ.μ.,
Παπαγεωργακοπούλου 11 & Μεθάνων στα Καμίνια (Αίθουσα του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος)