Calendar

Φεβρουάριος 2013
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Δημοσιεύστε
νέα εκδήλωση για την Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013.

Πολιτική δημοσίευσης

Indymedia Athens

αλληλεγγυη στο κβοξ και σε ολες τις καταληψεις
αθηνα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, 12:00
στάλθηκε από αντιεξουσιαστικη κινηση αθηνας

Ακριβής τοποθεσία:εξαρχεια
Διοργάνωση:πρωτοβουλια αλληλεγγυης στο κ βοχ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και ένα μήνα η λυσσαλέα κρατική επίθεση στους κοινωνικούς χώρους που είναι νησίδες ελευθερίας ,δημιουργίας, αλληλοβοήθειας, και αλληλεγγύης καλά κρατεί. Εφαρμοσμένη από τους κυβερνητικούς υπαλληλίσκους της τρόικας εσωτερικού, σχεδιασμένη από τα αφεντικά τους, του άκρατου νεοφιλελευθερισμού ,προπαγανδισμένη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και εκτελεσμένη από πραιτοριανούς ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ. Με τον ίδιο τρόπο η εντολοδόχος κυβέρνηση επέβαλε την εξαθλίωση διά μέσου της κοινωνικής λεηλασίας και προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους και στις πολυεπίπεδες κοινωνικές αντιστάσεις.
Για να συσκοτίσουν τη βαθειά δομική κρίση που αποδομεί το σύστημά τους, δεν έχουν πλέον περιθώρια ελιγμών γι αυτό επιβάλλουν καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Το κράτος αδυνατεί να κρατήσει ακόμα και τα προσχήματα. Η «δημοκρατία» τους δεν έχει αδιέξοδα, επιβάλλοντας άγρια καταστολή, μαύρη προπαγάνδα, τρομοκρατία επικαλούμενη το συνταγματικό τόξο που συμπεριλαμβάνει ασφαλώς και τη χρυσή αυγή.
Το κράτος συνεπικουρούμενο από τον οχετό των ΜΜΕ που στα άδεια μπουκάλια της Αμαλίας ,στο παιδότοπο της Λέλας Καραγιάννη, και στο ξυλουργείο της κατάληψης Σκαραμαγκά είδαν απειλή για τη δημοκρατία
τους, και τις κήρυξαν εστίες ανομίας ποινικοποιώντας την δημιουργία, την αλληλεγγύη, τον συνεργατισμό, την αυτοργάνωση και τις συλλογικές και κοινοτικές δομές. Η μήπως το κράτος θυμήθηκε μετά τόσα χρόνια εγκατάλειψης την αναστύλωση των ιστορικών κτιρίων, πράγμα το οποίο μοιάζει να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο ιδεολογικού και πολιτικού πολέμου που κύρηξε η κυβέρνηση ενάντια στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα κομμάτια που αντιστέκονται. Σε κάθε επίθεση σε κάθε καταστολή θα απαντάμε με επίμονο αγώνα σφυρηλατώντας την αλληλεγγύη και την προοπτική της ανατροπής και της εξέγερσης.
Σε αυτό το πλαίσιο η άνευ όρων αλληλεγγύη μας στο στοχοποιημένο από το κράτος καταλλειμένο κτίριο του ΒΟΞ είναι δεδομένη και ενεργητική.
Στο ΒΟΞ όπου ένας ακόμη χώρος ανασυνθέτει τις αξίες και τις σημασίες του νέου κόσμου μέσα από πλειάδες εκδηλώσεων λόγου, συζητήσεων πολιτιστικών δραστηριοτήτων δεν θα πέσει στα χέρια της εξατομίκευσης, της ιδιώτευσης, της παραίτησης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 12 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ