Calendar

Φεβρουάριος 2013
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Δημοσιεύστε
νέα εκδήλωση για την Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013.

Πολιτική δημοσίευσης

Indymedia Athens

Αντικατασταλτική Πορεία Αλληλεγγύης
Βέροια, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, 12:00
στάλθηκε από λεμες

Ακριβής τοποθεσία:Πλατεία Ωρολογίου
Διοργάνωση:Antifa Salonica

velve-nto1____________.jpg
Η εικόνα εμφανίζεται σε σμίκρυνση (φυσικό μέγεθος)

Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

“Ο άγιος Αυγουστίνος αναφέρει την ιστορία ενός πειρατή που έπεσε στα χέρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. “Πώς τολμάς να κακοποιείς τη θάλασσα;”, τον ρώτησε ο Αλέξανδρος. “Πώς τολμάς να κακοποιείς ολόκληρο τον κόσμο;”, του απάντησε ο πειρατής. “Εγώ βιαιοπραγώ με ένα μόνο πλοίο και με αποκαλούν κλέφτη, ενώ εσύ βιαιοπραγείς με έναν μεγάλο στόλο και σε αποκαλούν αυτοκράτορα, συνέχισε...

...Ο όρος “τρομοκρατία” άρχισε να χρησιμοποιείται στα τέλη του 18ου αιώνα και αναφερόταν κυρίως σε βίαιες ενέργειες κυβερνήσεων με στόχο τη διασφάλιση της λαϊκής υποταγής. Είναι προφανές ότι η έννοια αυτή δεν έχει ουσιαστικά καμία χρησιμότητα για τους ασκούντες την κρατική τρομοκρατία, οι οποίοι, καθώς κατέχουν την εξουσία, είναι σε θέση να ελέγχουν το σύστημα της σκέψης και της έκφρασης. Ως εκ τούτου, η αρχική έννοια του όρου εγκαταλείφθηκε, ο δε όρος “τρομοκρατία” χρησιμοποιείται κυρίως για τη “λιανική τρομοκρατία” που ασκούν μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων.”
Πειρατές και Αυτοκράτορες, Νόαμ Τσόμσκυ

Οι επίσημες δηλώσεις του Νικόλαου Δένδια για την υπόθεση Βελβεντού έγιναν στις 4 Φλεβάρη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, συγκεκριμένα σε δύο “δημοσιογράφους” που το τελευταίο καιρό έχουν πάρει προαχθεί, παρόλο τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, ως η επίσημη φωνή της κατασταλτικής προπαγάνδας. Το υπουργείο δημόσιας τάξης έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την απομαγνητοφώνηση της εκπομπής και την παρουσιάζει ως την επίσημή του θέση αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η αστυνομία μας μιλάει από τα δελτία των ειδήσεων...

Οι κτηνωδίες στις οποίες υποβλήθησαν οι τέσσερις νεαροί αναρχικοί στα χέρια των βασανιστών τους δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό πλεόν! Δεν πέρασε πολύς καιρός από τα βασανιστήρια των αντιφασιστών συντρόφων μας στην Αθήνα. Το μοντάρισμα των φωτογραφιών έγινε με τον τρόπο που έγινε για ένα και μόνο λόγο: για να στείλουν το μήνυμα σε όλες τις ανυπότακτες καρδιές!

Παράλληλα η υπόθεση της ένοπλης φασιστικής συμμορίας που έκανε ληστείες με βαρύτερο οπλισμό στην Καβάλα και η αποδεδειγμένη σχέση τους με τη χρυσή αυγή, μέσω των παρακολουθήσεων των κινητών τους, δείχνει ότι το δόγμα της μηδενικής ανοχής έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Από τη μια η δημόσια διαπόμπευση των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντο και ο ιδεολογικός πόλεμος της τρομολαγνειας των ΜΜΕ, και από την άλλη η πλήρης αποσιώπηση των δράσεων των παρακρατικών μαφιόζων με τη συγκάλυψη των ντόπιων μπάτσων.

Μπράβο λοιπόν! Το μήνυμα το πήραμε.
Και τους ευχαριστούμε για αυτό...

Μας ξύπνησαν μνήμες αυτοί ζουν μέσα στη γυάλα τους μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας... Αυτοί καλλιεργούν την ιστορική λήθη. Ξεχνάνε όμως την τύχη των τυρράνων και των βασανιστών, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο κοινωνικός εκφασισμός.

Δεν θα επιτρέψουμε οι “αυτοκτονίες”, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες να γίνουν κανόνας.

Η σιωπή που θέλει να επιβάλλει το καθεστώς με τις κτηνωδίες του δεν θα περάσει.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ!


ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4 ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ
ΣΥΓΗΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ