Παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στο Γηροκομείο Αθηνών

από ΟΣΝΙΕ, Σωματείιο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας

Η διοίκηση της «Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών» έχει προχωρήσει σε περίπου 20 απολύσεις εργαζομένων τα τελευταία χρόνια, ενώ όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τρομοκρατεί επιχειρώντας το χτύπημα κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Εκπρόσωπος της εργοδοσίας εμφανίστηκε να εμμένει στην απόφασή της, συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση έχει κάνει και μηνύσεις ενάντια στους εργαζόμενους.

Ως στημένες και εκδικητικές μπορούν μόνο να χαρακτηριστούν οι απολύσεις των δύο συνδικαλιστών (πρώην προέδρου και πρώην γραμματέα του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζόμενων) που ανακοίνωσε η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών. «Στο πρόσωπο της Ελένης Σιώτα και του Βασίλη Τουμπέλη διώκεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο της υγείας. Οι απολύσεις τους έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να φιμώσουν την ελευθερία της συνδικαλιστικής έκφρασης» τόνισε ο Βασίλης Γκλεζάκος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές στην διοίκηση του ιδρύματος διαμαρτυρόμενοι για τις παράνομες απολύσεις.

«Το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να μην υπάρχουν αντίθετες φωνές στις επιθέσεις που έρχονται στην συνέχεια. Ήδη το ίδρυμα ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και πως αδυνατεί να αποπληρώσει το δάνειο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την millennium bank. Ακριβώς γιατί ξέρουν πως θα αντιδράσουμε μόλις αρχίσουν να μιλάνε για περικοπές προσωπικού και μισθών βρήκαν ευκαιρία να μας διώξουν. Εγώ εργάζομαι στο γηροκομείο 25 χρόνια και τολμάνε αυτοί να μου πουν πως κάνω κακό στο γηροκομείο», τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. ο Βασίλης Τουμπέλης πρώην πρόεδρος του σωματείου και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Ο διοικητής του γηροκομείου έφτασε να πει πως προτιμάει να μας πληρώσει όλες τις αποζημιώσεις και να μας διώξει παρά να μας έχει εδώ. Προτιμάει να βάλει μέσα το νοσοκομείο παρά να μας έχει εδώ και να του βγάζουμε τα άπλυτα στην φόρα. Φέρεται λες και το γηροκομείο είναι δικό του. Νομίζει ότι μπορεί να απολύει κόσμο ότι ώρα θέλει αυτός. Και μάλιστα εργαζόμενους που έχουμε δώσει τη ζωή μας χρόνια εδώ μέσα παλεύοντας να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας αλλά και νοσηλείας», εξηγεί στην Ε.Α. η Ελένη Σιώτα.

«Θα συνεχίσουμε στο πλευρό των συναδέλφων», δήλωσε στην Ε.Α. ο Νίκος Καββαδάς από το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά. «Οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν είναι μόνο παράνομες, είναι και μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζόμενων. Εμείς παραμένουμε στο πλευρό των συναδέλφων μας που διώκονται και τις επόμενες μέρες θα καλέσουμε σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης τόσο για την Αθήνα όσο και πανελλαδικά».ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΟΝΤΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 1.30 ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΛΑΜΨΑ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γηροκομείο Αθηνών ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις συνδικαλιστών εργαζομένων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, πραγματοποιεί μεθαύριο Δευτέρα στη 1:30 μ.μ η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ υπογραμμίζει ότι η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών, συνεχίζοντας την τακτική της καταστολής προκειμένου να ελέγξει πλήρως τους εργαζόμενους, απέλυσε την προηγούμενη βδομάδα τρεις εργαζόμενους - δυο εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων του Γηροκομείου και εργαζόμενο που ήταν εκλεγμένο μέλος στη διοίκηση του κλαδικού Σωματείου της Αθήνας και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ.

Οπως καταγγέλλει η ΟΣΝΙΕ, ο πρόεδρος του Γηροκομείου έφτασε στο σημείο προχτές, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί απ' το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στο αμφιθέατρο, να τους απειλήσει εμμέσως ότι αν δεν σταματήσουν να στηρίζουν τους απολυμένους θα βρεθούν στην ανεργία. Καταγγέλλει ακόμα ότι χτες εκπρόσωποι του επιχειρησιακού σωματείου συγκέντρωναν υπογραφές απ' τους εργαζόμενους ενάντια στην επαναπρόσληψη των απολυμένων.Η είδηση στο διαδίκτυο: Ελευθεροτυπία Ριζοσπάστης Αυγή Αθηναϊκό Πρακτορείο


Προηγούμενη ανακοίνωση απολυμένου από το Γηροκομείο Αθηνών στο athens.indymedia
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License