Άμεση παύση των διώξεων των συλληφθέντων του Δεκ.'09!

από ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης & αλληλέγγυοι


Αλληλεγγύη στους Συλληφθέντες Αγωνιστές της 6ης Δεκέμβρη 2009

Την εποχή που τα χειρότερα μέτρα λαμβάνονται ενάντια στην εργατική τάξη, ανθρώπινες μάζες οδηγούνται στην εξαθλίωση και θυσιάζονται στην προσπάθεια του κεφαλαίου να αντιρροπήσει την χειρότερη κρίση της ιστορίας του. Αυτή την ώρα η δίκη των δολοφόνων του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου οδεύει στο τέλος της χωρίς όμως να κλείσουν τα ζητήματα που έθεσε η πρώτη εξέγερση μετά την εκδήλωση της σήψης του παγκόσμιου καπιταλισμού. Αυτή την ώρα δικάζονται στις 20 και 28 Σεπτέμβρη, μετά από αναβολές, σύντροφοι που το ίδιο αυτό καθεστώς τους διώκει από την 6η Δεκέμβρη 2009.

Για την ιστορία:

Εκείνη την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, το κέντρο της Αθήνας που ήταν ήδη κλειστό από την Παρασκευή το βράδυ πλημμύρισε στρατεύματα μπάτσων, ένα στρατό κατοχής που προσπαθούσε να τραμπουκίσει και να τρομοκρατήσει. Όμως η πολιτική του τρόμου δέχτηκε ήττα αφού χιλιάδες κόσμου αψήφησαν τα τάγματα ασφαλείας και την τακτική των εκατοντάδων «προληπτικών» προσαγωγών, τις δεκάδες συλλήψεις και τις εισβολές σε στέκια. Η αντίδραση του κόσμου σε όλα αυτά έδειξε πως ο Δεκέμβρης δεν είναι απλά μια επέτειος. Το κράτος και οι μπράβοι του επιτίθενται λυσσασμένα στους διαδηλωτές βάζοντας τα νεοσύστατα μηχανοκίνητα σώματα μαζί με τα ΜΑΤ να επιτεθούν δολοφονικά στην πορεία. Στο Σύνταγμα, το μπλοκ του ΕΕΚ δέχεται τραχύτατη αστυνομική κτηνωδία…όμως ο κόσμος δεν κάνει πίσω!

-Η συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού, αγωνίστρια βασανισμένη από την χούντα, πέφτει στο έδαφος χτυπημένη από μηχανάκι της ομάδας «Δέλτα» και στη συνέχεια, παρότι αιμόφυρτη, χτυπιέται με γκλομπ! Κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις, σπασμένα πλευρά, σμπαραλιασμένος ώμος, και προβλήματα ακοής στο ένα αυτί την κρατούν μέρες στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

-Σύντροφοι που υπερασπίζονται την πορεία, τους εαυτούς τους και τους συντρόφους τους συνελήφθησαν. Γιατροί και σύντροφοι που διαμαρτύρονταν και προσέφεραν πρώτες βοήθειες στην συντρόφισσα Αγγελική ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Σε όλους φόρτωσαν αόριστες κατηγορίες επί παντός και ορισμένοι από τους συντρόφους διώκονται με κακουργήματα με βάση τον υποτιθέμενο προς κατάργηση κουκουλονόμο. Λόγω του κινήματος συμπαράστασης και της λαϊκής κατακραυγής όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, εκτός του Πολωνού μετανάστη Pawlak, ο οποίος απελευθερώνεται κάτω από την πίεση του κινήματος αλληλεγγύης έξι ολόκληρους μήνες μετά, με περιοριστικούς όρους.

Όλα όσα έγιναν εκείνη την Κυριακή ήταν μόνο μια πρόβα τζενεράλε για την επόμενη της οξύτερης σύγκρουσης των μαζών με το κράτος. Όπως αποδείχτηκε και στις 5 Μάη, όπως αποδεικνύεται και στη δίκη του Κορκονέα στην Άμφισσα: οι κρατούντες κάνουν ο,τι μπορούν για να καλύψουν τους δολοφόνους και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από την λαϊκή εκδίκηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους είχαμε προχωρήσει από την αρχή στην σύσταση μιας Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ώστε να υπερασπίζεται και να συμπαραστέκεται στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη με στόχο την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης στη συντρόφισσα Αγγελική –έτσι έχουμε προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά των αστυνομικών. Στην πρώτη δίκη που ολοκληρώθηκε, αυτή του συντρόφου Θάνου Ζαμπέτη, η απόφαση ήταν καταδικαστική, παρότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε μέσα από τις καταθέσεις των συντρόφων, όπως και από τις αντιφάσεις που υπέπεσαν οι συνάδελφοι του επίδοξου δολοφόνου. Καλούμε όλους τους συντρόφους, εργάτες και νεολαίους, κάθε μαχόμενο άνθρωπο που βρίσκεται ή θα βρεθεί στους δρόμους παλεύοντας ενάντια στο δολοφονικό καθεστώς, να μας στηρίξει στην προσπάθεια:

-Να καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης στην σ. Αγγελική Κουτσουμπού.

-Για την άμεση παύση των διώξεων ενάντια στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη.

-Για την κατάργηση του τρομο-κουκουλονόμου -Για την απελευθέρωση κάθε αγωνιστή.

Όλοι στα δικαστήρια της ευελπίδων τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη στις 9.00π.μ. στο κτήριο 7

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License