κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία

από @Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας-Μοσχάτου

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Ο φασισμός στην ελληνική κοινωνία υπήρχε και δεν γεννήθηκε με τη σημερινή οικονομική κρίση, όπως προπαγανδίζουν τα Μ.Μ.Ε. Άπο τη δικτατορία του Μεταξά, τους μαυραγορίτες και τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, στους βασανιστές και τους υποστηρικτές της χούντας, έως τους σημερινούς υπερπατριώτες εθνικιστές,ο ρόλος τους ως κομμάτι του συστήματος που τους εκτρέφει και τους εξαπολύει εργαλειακά όποτε κρίνεται χρήσιμο ήταν πάντα ξεκάθαρος.

Οι διώξεις στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση Σαμαρά, αμέσως μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια του βοσκού να μαζέψει πίσω στο μαντρί το κυνηγόσκυλό του, την ίδια μάλιστα στιγμή που υιοθετούσε στο ακέραιο την ακροδεξία της ατζέντα. Ο φασισμός, πάντα και παντού, αξιοποιεί την φτωχοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων για να αποκτήσει κοινωνική βάση. «Ψαρεύει» στα κατεστραμμένα κοινωνικά στρώματα ξεστρατίζοντας τη δίκαιη οργή τους από τις λεωφόρους της διεκδίκησης του δίκιου στα μονοπάτια της «αντεκδίκησης», την οποία αναλαμβάνουν οι φασίστες ως οι πιο λαϊκιστές και οι πιο… βαρβάτοι «τιμωροί».

Ο φασισμός, σαν οργανικό κομμάτι του συστήματος, πάντα θα είναι στις υπηρεσίες του κράτους και του κεφαλαίου. Θα επιστρατεύεται όποτε χρειαστεί, ενάντια σε εργατικούς αγώνες, σε κοινωνικές διεκδικίσεις , σε οργανωμένες από τα κάτω πράξεις κοινωνικής αντιβίας. Ο ναζισμός είναι η δήθεν «αντισυστημική» εφεδρεία του καθεστώτος εντός του οποίου εκτρέφεται. Είναι το μαστίγιο του καθεστώτος της εκμετάλλευσης που χρησιμοποιείται για να τσακίζονται οι αντιστάσεις και για να αποπροσανατολίζεται η οργή που προκαλεί η πολιτική του. Τα 2,5 χρόνια κοινοβουλευτικού τους “έργου” είναι εξάλλου ενδεικτικά : προτάσεις για μείωση των μεροκαμάτων, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, υπερψήφιση ρυθμίσεων υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου, είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα της “αντισυστημικής” και “πατριωτικής” τους δράσης.

Στις 31/1, η Χ.Α. και οι δορυφόροι της θα επιδιώξουν να ξαναστήσουν μια ναζιστική φιέστα στο κέντρο της πόλης και να χρησιμοποιήσουν την εθνικιστική επέτειο των Ιμίων ως όχημα για την ανασύνταξη των δυνάμεών τους στο δρόμο και την πολιτική ανασυγκρότηση του ακροδεξιού χώρου

Το ζήτημα των φασιστών και της Χρυσής Αυγής δε θα μας το λύσει ούτε το κράτος ούτε μια αλλαγή “κυβερνητών”. Μπροστά στις κορώνες του συστήματος περί "δημοκρατικών ευαισθησιών", να προτάξουμε την ταξική αντεπίθεση, την αλληλεγγύη και τον μαχητικό αντιφασισμό. Κανένας εφησυχασμός απέναντι στο φαίνομενο του φασισμού. Δεν πρόκειται να περιμένουμε από την αστυνομία, τους νόμους και τα δικαστήρια να μας προστατέψουν, αλλά στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας και στους χώρους εργασίας. Προτάσσουμε τη δική μας οριζόντια, από τα κάτω οργάνωση. Κόντρα σε φασίστες, κράτος και αφεντικά.

 

 

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/01 , 17μμ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License