ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ROJAVA

από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ROJAVA


Εδώ και αρκετά χρόνια στις περιοχές του συριακού Κουρδιστάν διεξάγεται ένα τεράστιο κοινωνικό πείραμα βασισμένο στις αρχές της λαϊκής αυτενέργειας και της άμεσης δημοκρατίας. Οι κούρδοι και οι κούρδισες μαχητές και μαχήτριες παράλληλα με την ένοπλη πάλη που διεξάγουν ενάντια στο φασιστικό μόρφωμα του ISIS και την πίεση που δέχονται από το τουρκικό κράτος, διαμορφώνουν στο εσωτερικό των κοινοτήτων τους συνθήκες κοινωνικού μετασχηματισμού. Οργανώνουν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον, τις κοινότητές τους με βάση τις αρχές της οριζοντιότητας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οικολογικής ισορροπίας.

Για το λόγο αυτό, συγκροτήσαμε μια πρωτοβουλία με σκοπό να συμβάλει στην ανοικοδόμηση του Kobanê  και στην ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα όλων των καντονιών της Rojava. Ξεκινάμε Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης ώστε, από τη μια, να αναδειχθεί πολιτικά ο αγώνας για τη χειραφέτηση του κουρδικού λαού και από την άλλη, να δοθεί υλική βοήθεια στον αγώνα τους για επιβίωση και στην προσπάθεια αυτοδιαχείρισης των κοινοτήτων τους. Καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες, εγχειρήματα, ομάδες να συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή με διάφορες εκδηλώσεις/δράσεις με κορύφωση τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ στην Αθήνα, αρχές Σεπτέμβρη.

Η συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από άτομα προερχόμενα από τον αντιεξουσιαστικό/αναρχικό και ευρύτερα κινηματικό χώρο που παρά τις ενδεχόμενες διαφωνίες που μπορεί να έχουμε σε ζητήματα τακτικών επιλογών, δε μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγωνιζόμενο λαό της Rojava και να θεωρούμε τον αγώνα τους κομμάτι και του δικού μας αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση.

 

 

Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη Rojava

 

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License