δίκη για εργατικό ατύχημα

από @λληλλέγγυοι/ες

στο ρέθυμνο γίνεται η δίκη για το εργατικό ατύχημα με θύμα ένα μαροκινό εργάτη που είχε γίνει πριν 4 χρόνια στις ζωοτροφές καπετανάκης στο αμάρι, στο ρέθυμνο. επιτέλους μετά από τόσο καιρό (3 φορές έχει αναβληθεί) είναι η δίκη, ενώ καθόλο το διάστημα διάφοροι παράγοντες και από διάφορες μπάντες επιχειρούν τη συσκότηση και παραποίηση της υπόθεσης. πχ. μόλις πάτησε ο τραυματίας το πόδι του στο ΓΝΡ οι μπάτσοι κι όλας είχαν κατάθεση ότι καταλαβαίνει ελληνικά και ότι αυτός έφταιγε, ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ...............(πίεση που δεν σταμάτησε ποτέ,καθώς ο κ. εργοδότης προκειμένουνα μην φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια πληρώνει/χειραγωγεί τους πάντες, πλασσάρει το φιλανθρωπικό του προσωπείο, αλλάζει επωνυμίες επιχειρήσεων κτλ)
Πόσο μπορεί να περιμένει κανείς, ιδιαίτερα νέος με αναπηρία λόγωτου εργατικού ατυχήματος, καθηλωμένος, εκτός από τη σωματική του αναπηρία, και από ένα (τυχαία;) δυσλειτουργικό γραφειοκρατικό βούρκο. Ένα βούρκο που μόνο συμφέροντα αφεντικών μπορεί να εξυπηρετεί.
Αυτό το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Είναι ο κανόνας μιας εργασιακής ζούγκλας στην οποία τα αφεντικά αδιαφορούν για τη ζωή των εργατών αποσκοπώντας στην άντληση του μέγιστου δυνατού κέρδους, αδιαφορώντας για τα μέτρα προστασίας και άλλους στοιχειώδεις παραγόντες που καθορίζουν το περιβάλλον, την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας.

συγκέντρωση 22/3 και 24/3 δικαστήρια ρεθύμνου

 

αλληλέγγυοι/ες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License