ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

από Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

 

Δύο χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων. Οι απεργοί πείνας προέρχονται από το σύνολο των οργανώσεων που δρουν στην Παλαιστίνη. Τα κύρια αιτήματα των απεργών πείνας έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που επικρατούν στις ισραηλινές φυλακές (βασανιστήρια, επισκεπτήρια και επικοινωνία με συγγενείς και συνηγόρους, ιατρική περίθαλψη κλπ), να αρθεί η κράτηση των 300 ανήλικων που κρατούνται, όπως και να λάβει τέλος η κράτηση επ’αόριστον χωρίς καν απαγγελία κατηγορίας, κάτι που επιτρέπει στο ισραηλινό κράτος να κρατάει στη φυλακή περίπου 500 αγωνιστές χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο αποφυλάκισης. Η ισραηλινή κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει τις προθέσεις της ως προς την αντιμετώπιση αυτής της απεργίας πείνας, που συνοψίζεται στην θέση «Καμία διαπραγμάτευση με τους τρομοκράτες», ενώ συγχρόνως υπάρχουν απειλές για βίαιη επέμβαση και αναγκαστική σίτιση.

Η αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους μπορεί και πρέπει να ορθώσει ένα τείχος υπεράσπισης απέναντι στην επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους. Συγχρόνως, πρέπει να αναφερθούμε στη κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ, όπου έχει αναδειχθεί ο πιο πιστός σύμμαχος του Ισραηλινού κράτους στην περιοχή, συμμετέχοντας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, υπογράφοντας εμπορικές συμφωνίες κλπ., ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθετικότητα του Ισραηλινού κράτους απέναντι στους Παλαιστίνιους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

 

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

 

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License