ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 6/12/14 |Μαύρο και Κόκκινο

από Μαύρο και Κόκκινο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 6/12/14

Στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μέρα αγώνα και μνήμης του δολοφονημένου από την Ελληνική Αστυνομία, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χιλιάδες διαδηλωτών κατεβαίνουν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τη δικαίωση των αιτημάτων του απεργού πείνας, τότε, Νίκου Ρωμανού, βασικό εκ των οποίων η διεκδίκηση εκπαιδευτικών αδειών.

Τα αναρχικά και αντιεξουσιαστικά μπλόκ είναι πολύ μαζικά, η ΕΛ.ΑΣ. επιτίθεται με λύσσα στη διαδήλωση πνίγει τον κόσμο στα χημικά, χτυπάει και κακοποιεί διαδηλωτές και συλλαμβάνει 7 άτομα. Το κράτος υπερασπίζεται τα εγκλήματά του, τη θανατοπολιτική του. Ως απάντηση στη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης καταλαμβάνεται το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο μετατρέπεται σε κέντρο αγώνα. Νέα επίθεση των ΜΑΤ στην πόρτα του κτηρίου με δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα με την περιφρούρηση. Η επίθεση των μπάτσων προσκρούει στην αντίσταση των συντρόφων. Οι μπάτσοι ξεσπάνε σε όσους δεν πρόλαβαν να μπουν μέσα στο κτήριο. Νέες συλλήψεις και ξυλοδαρμοί στους παρακείμενους δρόμους.

Η διαδήλωση, τα περιεχόμενά της και η καταστολή της από το κράτος συμπληρώνει ένα παζλ διαφορετικών περιόδων με τα ίδια όμως συστατικά. Από την μια της περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναρριχηθεί στην εξουσία, καπηλευόμενος τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και της περιόδου που η κυβέρνηση, πλέον, της αριστεράς προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία της πάνω στα πληβειακά στρώματα. Ένα παζλ που μας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά πως το κράτος έχει συνέχεια, η εξουσία έχει συνέχεια, αλλά συνέχεια έχουν και οι απαντήσεις των καταπιεσμένων. Το συμπέρασμα που έχει προκύψει από την διαχρονική πείρα του επαναστατικού κινήματος, επανέρχεται ακόμη πιο ξεκάθαρο: καμία διαφορετική διαχείριση του συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει, καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί πέρα από την κοινωνική επανάσταση.

Σε μια περίοδο που το βάθεμα της κρίσης οδηγεί τους καταπιεσμένους και τους πληβείους στην όλο και εντονότερη φτώχεια και εξαθλίωση, η κυβέρνηση της αριστεράς εκκενώνει μέσα σε μισό χρόνο 5 καταλήψεις εκ των οποίων οι 3 καταλήψεις στέγης μεταναστών και προσφύγων, δομές αγώνα, ελευθερίας και σύνδεσης ντόπιων και μεταναστών στην βάση της από κοινού συμπόρευσης και αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια και βάζει μπρος τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας. Επιπλέον τα αφεντικά συνεχίζουν να δολοφονούν εργάτες από τα ΜIKEL, το ΜΕΤΡΟ ως την SPEEDEX, κυβερνητικοί εκπρόσωποι συναγελάζονται με τους φασίστες της Χ.Α την ίδια στιγμή που συλλαμβάνουν αντιφασίστες, μετανάστες οδηγούνται στην αορατότητα, την εξαθλίωση και μιλώντας με συγκεκριμένα γεγονότα στην αυτοκτονία και την αυτοπυρπόληση και για ακόμα μια φορά πολιτικοί κρατούμενοι βιώνουν το καθεστώς εξαίρεσης που το κράτος τους επιβάλλει εκδικητικά. Οι εξεγέρσεις στα γκέτο των μεταναστών καταστέλλονται άγρια, νέοι εγκλεισμοί, διευρυμένες ποινές. Ενώ οι φασίστες επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι στο πεζοδρόμιο επιτιθέμενοι σε παιδιά.

Το νήμα που ενώνει την 6/12/14 με το σήμερα είναι η μνήμη, η θέληση και το δίκαιο του αγώνα από τη μια πλευρά -από την δική μας πλευρά- την πλευρά των από τα κάτω, του ανθρώπου και η εκμετάλλευση, το καθεστώς εξαίρεσης και εκτάκτου ανάγκης και η κατασκευή του εσωτερικού εχθρού από την πλευρά της εξουσίας, των φασιστών, των αφεντικών, του κράτους και του κεφαλαίου. Τέλος είναι οι ίδιοι οι συλληφθέντες.
Κανένα κίνημα δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να νικήσει εάν αφήνει πίσω τους διωκόμενους.

ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 6/12/14

Συγκέντρωση 8 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 9.00, δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License