Προβολή: Αφομοίωσε και κατάστρεψε. Το δόγμα της Αντιεξέγερσης. Συζήτηση γύρω από το ελλαδικό παράδειγμα

από φεστιβάλ Εξέγερσης

Τα κράτη ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια σε έρευνες ώστε να καταστείλουν μεθοδικά, ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν ανοιχτά και δημόσια. Το δόγμα της αντι-εξέγερσης, αποτελεί την προσπάθεια του κράτους να διασπάσει τα κινήματα και να δημιουργήσει εσωτερικά ρήγματα απορροφώντας τα μη-βίαια κομμάτια του. Στόχος είναι να διατηρούν την αντιπαράθεση κράτους-κινήματος στα επίπεδα βίας που την καθιστούν διαχειρίσιμη μέχρι την τελική απονέκρωση. Το δόγμα της αντι-εξέγερσης αποτελεί την ίδια στιγμή πόλεμο προς ένα πληθυσμό που κοχλάζει, με πρόσχημα π.χ. τον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά.

Το 30λεπτό βίντεο αναλύει την σύγχρονη αντι-εξέγερση στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ως ιστορικό παράδειγμα την καταστολή κινημάτων όπως αυτού των μαύρων πάνθηρων.
Αποτελεί παραγωγή της συλλογικότητας submedia και έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από την διοργάνωση του φεστιβάλ Εξέγερσης. Η αυθεντική ονομασία της προβολής έχει το όνομα 'adapt and destroy' και είναι μέρος της σειράς προβολών TROUBLE.

Πρωτοβουλία συντρόφων/-ισσων από το φεστιβάλ θα κάνουν εισήγηση σχετικά με το σύγχρονο ελλαδικό παράδειγμα με σκοπό την ανάπτυξη ευρύτερης συζήτησης.
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License