_Αντιφασιστική Συγκέντρωση_

από ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ "συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό"| μέλος της Α.Π.Ο


Αντιφασιστική Συγκέντρωση 16/11 | 17:00 | Καμάρα

 

Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη και ώρα 18:00, οι ναζί της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν εκδήλωση μαζί με τα σέρβικα φασιστοκουμπαράκια τους, όπου σκοπεύουν να σπείρουν για άλλη μια φορά τα ιδεολογήματα της μισανθρωπιάς και της ξενοφοβίας. Ο θρησκευτικός φανατισμός φαίνεται να είναι στα πλαίσια της συγκυρίας το κεντρικό σύνθημα κίνησης του εθνικιστικού πόλου, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες προσπάθειες ενός συρφετού από χριστιανοταλιμπάν και νεοναζιστικά γκρουπούσκουλα, με σκοπό να στήσουν έξω από ένα θέατρο μια γελοία “παράσταση” Ιεράς Εξέτασης. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκοντας να αποτελεί τον πυλώνα του ελληνικού εθνικισμού, έρχεται τώρα να αφομοιώσει αυτές τις γραφικές κινήσεις υπό την σκέπη της και να αντλήσει πολιτική υπεραξία.

Όλα αυτά, τη στιγμή που μετανάστες έχουν βρεθεί σε ένα ατέλειωτο αδιέξοδο. Τα τεκμήρια είναι πολλά. Βασανισμοί, φυλακίσεις είναι η υποδοχή που επιφυλάσσει το κράτος για τα αθύρματα μιας πλεκτάνης συμφερόντων, τα θύματα μιας κτηνωδίας πολέμων. Ωστόσο, οι αντιστάσεις των μεταναστών δεν εξαλείφονται. Συνεχώς ξεσπούν εξεγέρσεις στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόρια στη Μυτιλήνη. Παρότι, η κρατική διαχείριση κατάφερε να τους εκτοπίσει από το κέντρο των πόλεων, αλλά και του πολιτικού σκηνικού, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες μετανάστες άρχισαν να μαζεύονται σε μια ακόμη κίνηση να καταδείξουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους, τη χωρίς καμιά προοπτική ζωή τους και να βροντοφωνάξουν το πάγιο αίτημα τους, να ανοίξουν τα σύνορα. Μες σε αυτή τη συνθήκη, έλαβε χώρα και η μαρτυρική-τραγική προσπάθεια μετανάστη να αυτοπυρποληθεί μη μπορώντας να αντέξει τους όρους ζωής που του επιφυλάσσει η βαναυσότητα της κρατικής θανατοπολιτικής.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο εχθρός της Χρυσής Αυγής και των φασιστών δεν είναι μόνο ο ξένος. Είμαστε όλοι εμείς, κομμάτι της κοινωνικής βάσης, που είμαστε ενάντια στα σχέδια της κυριαρχίας· οι πληβείοι. Οι φασίστες έρχονται σαν φαντάσματα ενός σκοταδιστικού παρελθόντος να επαναφέρουν μεσαιωνικές καταστάσεις, πουλώντας τις σαν λύσεις. Το ξέρουμε καλά όμως ότι είναι τσιράκια των αφεντικών και μπράβοι του χρεοκοπημένου συστήματος. Ενός συστήματος, που εμείς ως αναρχικοί προσπαθούμε να συντρίψουμε μαζί με τα παραπαίδια του, τους φασίστες. Πάνω στα συντρίμμια τους καλούμαστε, λοιπόν, να οικοδομήσουμε το νέο κόσμο. Της αλληλεγγύης, της ισότητας, της αξιοπρέπειας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ο.Σ
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License