Ανοιχτή σύσκεψη για τις απολύσεις των καθαριστριών του ΕΚΠΑ

από Εργαζόμενοι/ες - Φοιτητές/τριες

Από τις 19/11/2017, έληξαν οι συμβάσεις των καθαριστριών μέσω ΕΛΚΕ και παρά τις όποιες δεσμεύσεις Δημόπουλου και Σφηκόπουλου για επαναπρόσληψη αυτή τη στιγμή βρίσκονται απολυμένες. Σήμερα 21/11/2017, πραγματοποιήθηκε ένα μάζεμα καθαριστριών, εργαζομένων και φοιτητών για να δούμε πως προχωράμε απο δω και μπρος. Η κατάσταση που έχει διαμορθωθεί είναι αρκετά δυσκολότερη σε σχέση με ένα προηγούμενο διάστημα. Αποφασίσαμε να κάνουμε έκτακτη παρέμβαση στον Πρύτανη και στο Σφηκόπουλο, οι οποίοι προσπαθούσαν για ακόμα μια φορά με μισόλογα να παίξουν στις πλάτες των απολυμένων καθαριστριών. Ο πρύτανης διαβεβαίωσε ότι θα απορροφήσει τις 30 από τις 62 ( 10 στους εξωτερικούς χώρους, 20 στην Ιατρική) και θα προχωρήσει στην αλλαγή των όρων τη σύμβασης από 4ωρη σε 8ωρη μέσω του ελεγκτικού συνεδρίου. Ωστόσο, αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα για ακόμα μια φορά, αφού αυτό δεν περνά από το χέρι του. Ο εργολάβος, από την άλλη, αρνείται να τις προσλάβει λόγω της μεγάλης προϋπηρεσίας τους και της οικογενειακής τους κατάστασης καθώς λεει ότι του στοιχίζουν περισσότερο. Ησημερινή δράση καθώς και τα αιτήματα τους θα καταλήξουν σε κείμενο το οποίο θα στείλουν μέχρι το βράδυ.

Αύριο καλείται από τις καθαριστριες ανοιχτή σύσκεψη στις 12 στην Πρυτανεία για συντονισμό των δράσεων από εδώ και πέρα και ειδικά τη σύγκλητο της Πέμπτης. Η παρουσία μας είναι καταλυτικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα τους.
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License