Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

από Χώρος Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών


Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό
Προβολή ντοκιμαντέρ & παλαιστινιακές γεύσεις και μουσικές

Η 29η  Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό. Την ημερομηνία αυτή, το 1947, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός εβραϊκού κι ενός αραβικού. Από τα δύο κράτη που προέβλεπε η απόφαση αυτή, μόνο το Ισραήλ υφίσταται σήμερα το οποίο συνεχίζει να αγνοεί αποφάσεις του ΟΗΕ, να εντάσσει συνεχώς στην επικράτειά του παλαιστινιακά εδάφη, να φυλακίζει, να σκοτώνει, να εξοντώνει Παλαιστινίους.

Τιμώντας τον παλαιστινιακό λαό που επί 70 σχεδόν χρόνια και αψηφώντας την ασύγκριτη ισραηλινή υπεροπλία, συνεχίζει να αγωνίζεται για την ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση και την αξιοπρέπειά του, μη διστάζοντας να μάχεται -από παιδική ακόμα ηλικία- με κάθε πρόσφορο μέσο, με σφενδόνες, με γυμνά χέρια, με το ίδιο του το σώμα, την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 8.00μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33) διοργανώνεται προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Παλαιστίνη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παλαιστινιακές γεύσεις και μουσικές.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License