Εφετείο 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης στην Τράπεζα της Ελλάδας

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Την Τετάρτη 18 Aπρίλη στις 9.30 π.μ συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα. Για την συγκεκριμένη υπόθεση - βομβιστική ενέργεια εναντίον τηςΤράπεζα της Ελλάδας, γραφείο ΔΝΤ, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα, προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών παράνομη οπλοχρησία, οπλοφορία, εμπρησμός καθώς και για την κατηγορία της ''διεύθυνσης''ο Νίκος Μαζιώτης πήρε 1 φορά ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξης.

Η Πόλα Ρούπα που βρίσκονταν στην ''παρανομία'' καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 11 χρόνια μόνο για πλημμεληματικές πράξεις γι'αυτό και διεξάγεται ταυτόχρονα και η δίκη εναντίον της για την ίδια υπόθεση με τις κατηγορίες ''διεύθυνση και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης".

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο Γιώργος Πετρακάκος  σε 36 χρόνια κάθειρξη (για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών) καθώς και ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια κάθειρξη(για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α, πλαστογραφία).
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License