Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 διωκόμενους για την παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α

από @

Ανακοίνωση των 6 διωκόμενων αντιφασιστών για την παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου του 2015 σε συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στον φράχτη του Έβρου, μία βδομάδα πριν την προγραμματισμένη πορεία στις Καστανιές, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην δυτική είσοδο της πόλης, στην οδό Πολυτεχνείου. Ξεκινήσαμε από το κέντρο της πόλης μαζί με τριάντα συντρόφους και συντρόφισσες, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για το μεταναστευτικό ζήτημα με κύριο αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, έγινε αφισοκόλληση και γράφτηκαν συνθήματα στα γραφεία της χρυσής αυγής ΤΟ Θεσσαλονίκης.

Η πολιτική μας παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α είχε ως στόχο να καταδείξει την οργανική σύνδεση της φασιστικής συμμορίας με την συντελούμενη δολοφονία μεταναστών στο Αιγαίο αλλά και το ότι άλλη όψη αυτής της σύγχρονης θανατοπολιτικής είναι τα τάγματα εφόδου που δολοφονούν. Οι σύγχρονοι νεοδωσίλογοι και ταγματασφαλήτες έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα και φέρουν ειδικό πολιτικό μερίδιο ευθύνης.

Από την παρέμβαση αυτή βρεθήκαμε έξι σύντροφοι αντιμέτωποι με κατηγορίες επίθεσης και φθοράς των γραφείων της Χ.Α.

Στην σημερινή πολιτική συγκυρία η δίκη αντιφασιστών έχει αυξημένη βαρύτητα, καθώς είναι μία περίοδος που στην πόλη μας το φασιστικό παρακράτος προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, και με αιχμή την ισλαμοφοβία καλεί σε εμετικές συγκεντρώσεις προσπαθώντας να αποκλείσει μικρά παιδάκια από το δικαίωμα στην μόρφωση. Εμάς φυσικά δεν μας κάνει καμία εντύπωση, παρά μόνο επιβεβαιώνει την πάγια διατυπωμένη αντίληψη του ευρύτερου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος ότι ο φασισμός ισοδυναμεί με θάνατο. Μία βόλτα στην Βασιλίσσης Όλγας αρκεί. Θα δει κανείς στα πεζοδρόμια χαραγμένα τα ονόματα των ανήλικων παιδιών που ανάμεσα στους άλλους μαρτύρησαν στα στρατόπεδα των ναζί. Στα ίδια χνάρια βαδίζουν οι σύγχρονοι ταγματασφαλήτες που μαζεύτηκαν στο Ωραιόκαστρο.

Ακόμη το κράτος εμφανώς προσπαθεί να κάνει πλάτες στα νέα φασιστικά μορφώματα. Οι συγκεντρώσεις τους προστατεύονται από έναν ολόκληρο στρατό από ματατζήδες ενώ οι αντισυγκεντρώσεις χτυπούνται βίαια και λυσσασμένα, και οι αντιφασίστες έχουν να αντιμετωπίσουν δικαστήρια για το αυτονόητο καθήκον της αντιπαράθεσης με τον φασισμό.

Όποιο όνομα(ιερός λόχος, χα κτλ) και να έχει ο φασιστικός βούρκος που επιχειρεί να αποτελέσει την άλλη όψη της επίσημης κρατικής θανατοπολιτικής η ουσία του παραμένει η ίδια. Ένα κάλεσμα σε θάνατο, μία πράξη πράξη χωρίς ανθρωπιά και ηθική. Στον αντίποδα ο αντιφασισμός είναι η μάχη ενάντια στον θάνατο. Για να νικήσει η αξιοπρέπεια. Για να νικήσει η ζωή.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

την Παρασκευή 18 Μάη
στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 09:00πμ

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License