Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης στην Τράπεζα της Ελλάδας στις 10/4/2014

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 9.30 π.μ συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα. Για την συγκεκριμένη υπόθεση - βομβιστική ενέργεια εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, γραφείο του ΔΝΤ, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα, προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών παράνομη οπλοχρησία, οπλοφορία, εμπρησμός καθώς και για την κατηγορία της ''διεύθυνσης''ο Νίκος Μαζιώτης πήρε 1 φορά ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξης.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο Γιώργος Πετρακάκος  σε 36 χρόνια κάθειρξη (για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών) καθώς και ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια κάθειρξη (για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και πλαστογραφία).
Η Πόλα Ρούπα μέλος του Επανασατικού Αγώνα που τότε βρίσκονταν στην ''παρανομία'' καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 11 χρόνια για πλημμεληματικές πράξεις. Όπως είναι γνωστό για την ίδια υπόθεση διεξάγεται ταυτόχρονα και η δίκη εναντίον της Πόλας Ρούπα με τις κατηγορίες ''διεύθυνση και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης". Πρόσφατα μάλιστα ενημερώσαμε για την εξέλιξη της δίκης αυτής καθώς και την εισαγγελική πρόταση επι των ποινών για την Π.Ρούπα.

 
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License