Συνέλευση σχετικά με την επίθεση-εκκένωση της κατάληψης μεταναστών στην Αραχώβης 44

από Αναρχικές-οί

Μετά τα χτεσινοβραδυνά γεγονότα, καλέστηκε εκτακτη συνελευση σημερα στο Γκίνη. Ακολουθουν τα 2 κειμενα που εξηγουν την κατασταση

---------------------------------------------------------------------------------------------

Σχετικά με την εισβολή στη κατάληψη Αραχώβης 44
Χθες το βράδυ περίπου στις 9μμ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά εισέβαλλε στην κατάληψη μεταναστών στην Αραχώβης 44 (γνωστή και ως ‘single men squat’) και με βίαιο τρόπο εκδίωξε τα άτομα που υπήρχαν μέσα.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους διαμένοντες, χωρίς καν να προλάβουν να πάρουν τα πραγματά τους, οδηγήθηκαν εκτός κτηρίου, υπό την απειλή αναβαθμισμένων μέσων καταστολής, ενώ ένα άτομο δέχτηκε σωματική επίθεση.

Τα άτομα που πραγματοποίησαν την εκκένωση περικύκλωσαν και ‘συνόδεψαν’ τον κόσμο απ’την κατάληψη μέχρι και την Στουρνάρη όπου οι πρώτοι έφυγαν από τα στενά αφήνοντας τους μετανάστες.

Ταυτόχρονα, κόσμος ο οποίος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε αποφάσισε να παρέμβει και να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία. Αυθόρμητα, μαζί με τους μετανάστες που είχαν παραμείνει, σπάστηκε το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί, και οι ίδιοι οι κάτοικοι τοποθέτησαν εκ νέου δικό τους.

Αφού αποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος του παρευρισκόμενου κόσμου, οι ενορχηστρωτές της εκκένωσης εισέβαλαν εκ νέου στην κατάληψη, έχοντας μάλιστα μαζί τους μετανάστες της αρεσκείας τους, οι οποίοι και θα αποτελούσαν τους νέους κατοίκους της Αραχώβης 44.

Κόσμος ξαναμαζεύτηκε άμεσα στο σημείο.

Στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το ποιο είναι αυτό το σώμα το οποίο εμπόδιζε την είσοδο στην κατάληψη, οι ίδιοι απαντούσαν πως θα τοποθετηθούν με κείμενο. Η δικαιολογία τους μάλιστα για το για ποιόν λόγο εκκενώνεται το κτήριο ήταν ότι στην συγκεκριμένη κατάληψη υπάρχουν τζιχαντιστές, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αναπαράγοντας τη μιντιακή, συστημική, προπαγάνδα.

Εν τέλει ο συγκεντρωμένος κόσμος αντέδρασε ανάλογα στον αποκλεισμό της κατάληψης, σπάζοντας την πόρτα και ανακαταλαμβάνοντας το κτήριο. Μετά από έντονη λογομαχία στον δρόμο τελικά οι εισβολείς αποχώρησαν και οι υπόλοιποι κάτοικοι επέστρεψαν στο κτήριο της Αραχώβης όπου μας επικοινώνησαν πως έλλειπαν κάποια από τα πράγματά τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνέλευση μεταξύ κατοίκων και του κόσμου που πλαισίωσε την ανακατάληψη.

Τα ξημερώματα της 13/6/2018 και μόλις ο τελευταίος κόσμος είχε αποχωρήσει αφήνοντας τους διαμένοντες στο κτήριο τους, επιχειρήθηκε εκ νέου, τρίτη εισβολή, αυτή τη φορά με ακάλυπτα πρόσωπα ωστόσο ορισμένα από τα έξι άτομα κρατούσαν παλούκια και φορούσαν γάντια πάλης. Οι διαμένοντες κατευθύνθηκαν προς το πολυτεχνείο.

Σε λεκτική αντιπαράθεση του κόσμου που αντανακλαστικά συγκεντρώθηκε, όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα γεγονότα του βραδιού, αλλα μάλιστα μας είπαν ότι οι ‘δική τους’ ομάδα πράττει στο όνομα της αναρχίας.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν μέσα στο κτήριο ενώ οι διαμένοντες και ο λοιπός κόσμος μένουν σταθερά έξω ακριβώς από την Αραχώβης 44 ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές ηγεμονισμού και επεκτατικότητας που σκοπό έχουν να εδραιώσουν την κυριαρχία συγκεκριμένων ομάδων μέσα στο α/α κίνημα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13/6/2018 20.00 μμ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ)


Αναρχικές- οί

link: https://athens.indymedia.org/post/1588893/

---------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΝΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44 (το κείμενο γράφτηκε χθες το βράδυ μετά την ανακατάληψη και πριν τα σημερινα γεγονότα)

Στις 12/06/2018, η καταληψη “single men” (Αραχώβης 44) δέχθηκε επίθεση από ομάδα αναρχικών που με χρήση αναβαθμισμένων μέσων καταστολής προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τα άτομα που έμεναν εκεί.

Στις 9 το βράδυ οι άνθρωποι διώχτηκαν από το κτίριο αφού πρώτα είχαν ξυλοκοπηθεί και δεχτεί προσβολές.

Αυτό το γκρουπ έχει προσπαθήσει πολλές φορές σε διάστημα 3 μηνών να εκκενώσει το κτίριο λέγοντας ότι έχει πολλά προβλήματα όπως σεξουαλική παρενόχληση, διακίνηση ναρκωτικών, και ληστείες από κατοίκους των Εξαρχείων από τους πρόσφυγες που μένουν στην κατάληψη αυτή.

Από την πλευρά μας οι διαμένοντες το αντιμετωπίσαμε συλλογικά και με τη δική τους βοήθεια. Τα άτομα είχαν μια λίστα με ονόματα κα οι άνθρωποι που βρίσκονταν στη λίστα διώχτηκαν από το κτίριο.

Έκτοτε, το κτίριο δεν αντιμετώπισε παρόμοιο ζήτημα .

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 12ης Ιουνίου η ομάδα αυτή κατέστρεψε έπιπλα, προσέβαλλε και απείλησε τους ανθρώπους στους οποίους φέρθηκε σα να είναι σκλάβοι με την απειλή αναβαθμισμένων όπλων καταστολής, τους οποίους τελικά πέταξε έξω από το κτίριο χωρίς να τους επιτρέψει να πάρουν βασικά αναγκαία ήδη και προσωπικά αντικείμενα.

Έπειτα μια άλλη ομάδα αναρχικών που πληροφορήθηκε το συμβάν ήρθε προς υποστήριξη μας και είδαν όλους τους διαμένοντες να βρίσκονται εκτός του κτηρίου της κατάληψης.

Η ιδέα πίσω απ΄ όλα αυτά είναι να διώξουν τους άντρες που ζουν στη κατάληψη για να φέρουν οικογένειες Κούρδων οι οποίες θεωρούν ότι το γκρουπ αυτό τους υποστηρίζει, και αυτό είναι πεποίθηση όλων των ανθρώπων σε αυτή την κατάληψη.

Τελικά ξανανοίξαμε την κατάληψη και οι περισσότεροι άντρες επέστρεψαν, ωστόσο, όλοι φοβόμαστε για το τι θα συμβεί μετά.

Γυρνώντας στην κατάληψη (οι άντρες) κατάλαβαν ότι κάποια από τα υπάρχοντα τους είχαν κλαπεί:

14 κινητά τηλέφωνα

5 διαβατήρια

έγγραφα που νομιμοποιούν την παραμονή τους στη χώρα

700 ευρω τα οποία προορίζονταν για ιατρικά έξοδα διαμένοντος

1 φορητός υπολογιστής

Ανησυχούμε ότι θα επιστρέψουν.

*Το κείμενο είναι σε όσο το δυνατόν πιο πιστή μετάφραση, θα ακολουθήσει το πρωτότυπο αγγλικό.

link: https://athens.indymedia.org/post/1588894/
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License