Κάλεσμα στην αντιφασιστική/διεθνιστική πορεία (Χανιά)

από Παγκρήτια α/α

Την Τετάρτη 6/6/18 ομάδα 40 περίπου αναρχικών και αντιφασιστών-στριών επέλεξε να βρεθεί στο δρόμο απέναντι στο κάλεσμα εθνικόφρονων μακεδονομάχων στην πλατεία Αγοράς. Φασίστες και γνωστοί μπράβοι της πόλης ξερνώντας μίσος,ρατσισμό και σεξισμό σε συνεργασία με τους μπάτσους αλλά και τον εθνικοπατριωτικό όχλο που είχε μαζευτεί, επιτέθηκαν στο αντιφασιστικό, αντιπατριωτικό μπλοκ. Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν δύο μπάτσοι και συνελήφθησαν τρεις αναρχικοί αντιφασίστες οι οποίοι κατά τη σύλληψη και ενώ ήταν ακινητοποιημένοι χτυπήθηκαν από τους συγκεντρωμένους, που άδραξαν την ευκαιρία. Αφού μεταφέρθηκαν στο τμήμα, ξυλοκοπήθηκαν άγρια και από τους μπάτσους. 
Εμείς από τη μεριά μας βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον/α αντιστέκεται,. Βρισκόμαστε όμως, απέναντι στον εθνικό κορμό, ο οποίος αποτελείται από μικρά και μεγάλα αφεντικά, μικροαστούς πατριώτες, παπαδαριά και ρουφιάνους που αναπολούν εποχές σκοταδισμού και μισαλοδοξίας. Ενάντια σε μπράβους ,φασίστες και στην τελική σε όλους αυτούς που αναπαράγουν λογικές που μας αηδιάζουν, κρυμμένοι πίσω από μια εθνική ενότητα. 
Προτάσσουμε τον αντιφασισμό, τον διεθνισμό, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια για έναν κόσμο χωρίς στρατούς, σύνορα και κράτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε το Σάββατο 16/6 στις 12.00 στην πλατεία Αγοράς

Όσο πιο πολύ σου κλέβουν την ζωή, τόσο σε ταϊζουνε με έθνος και φυλή

Μπάτσοι, tv, νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Αλληλεγγύη στους 3 συλληφθέντες

Παγκρήτια Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών-ριών
Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License