Θερινό σινεμά στις σκάλες της Πατρέως

από Καφενείο Πέμπτης του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Επί τα Πρόσω


Πέμπτες με θερινό σινεμά στις σκάλες τις Πατρέως

Τέταρτη και τελευταία προβολή την Πέμπτη 12 Ιούλη με την ταινία ‘’Videodrome’’ του David Cronenberg (τρόμου, Καναδάς_1983)

 

First it controls your mind...then it destroys your body.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το «Videodrome» περιστρέφεται γύρω από έναν τηλεοπτικό παραγωγό που ανακαλύπτει ένα πειρατικό πρόγραμμα με βασανιστήρια, φόνους και σεξ. Η αναζήτηση των δημιουργών του προγράμματος εκ μέρους του τον μπλέκει σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι με μεγάλες συνωμοτικές διαστάσεις.

Ελάχιστες ταινίες μπορούν να παντρέψουν πετυχημένα τον τρόμο, τον σουρεαλισμό και την επιστημονική φαντασία. Εξαιρετικό δείγμα του εν λόγω εκρηκτικού κοκτέιλ αποτελεί το «Videodrome» του David Cronenberg. Ο «βαρόνος του αίματος», όπως είναι ένα από τα παρατσούκλια του, βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και μας προσφέρει ένα άκρως πρωτότυπο, ευρηματικό και προκλητικό φιλμ με κοινωνικά μηνύματα και υπονοούμενα για το μέλλον του τεχνολογικού πολιτισμού μας.

Πρωτότυπη ιδέα και ευρηματικό σενάριο, αξιόλογοι ηθοποιοί, σουρεαλιστική και παραισθησιογόνος ατμόσφαιρα, καλοφτιαγμένη φουτουριστική αισθητική, υποβλητική μουσική, εξαιρετικά ειδικά εφέ, πλούσιο gore.

Το «Videodrome» είναι μια ψαγμένη ταινία τρόμου και φαντασίας. Παρά το βίαιο και sleazy χαρακτήρα της δεν μένει ρηχή αλλά μέσα από τις αναφορές των πρωταγωνιστών της δίνει τα δικά της ηθικοφιλοσοφικά μηνύματα για την ανθρώπινη φύση και κοινωνία. Ο έντονος σουρεαλισμός της καθηλώνει αμέσως τον θεατή ταξιδεύοντάς τον σ’ έναν αλλόκοτο κόσμο ψευδαισθήσεων όπου η δύναμη της τηλεόρασης υπερτονίζεται πειστικά και απειλητικά. Η πλοκή χαρακτηρίζεται από συνεχείς ανατροπές και μια διαβολικά όμορφη πολυπλοκότητα που ευτυχώς δεν κουράζει ούτε παραφουσκώνει την ταινία. Μυστήριο και σκοτεινή ατμόσφαιρα συνοδεύουν το φιλμ το οποίο πλαισιώνεται από την υποβλητική, αργόσυρτη ηλεκτρονική μουσική του κορυφαίου συνθέτη Howard Shore (The Lord of the Rings) που κάνει τα πράγματα να φαίνονται ακόμα πιο σκοτεινά και μυστηριώδη.


*η προβολή θα ξεκινήσει μετά τη δύση του ηλίου


*στον χώρο θα υπάρχει έκθεση κινηματικού βιβλίου, distro αυτοοργανωμένων μουσικών παραγωγών & έντυπο υλικό από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο

 

Καφενείο Πέμπτης του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Επί τα Πρόσω

http://epitaprosw.espivblogs.net/2018/06/19

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License