5ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας

από Σφήνα - Αντιφασισστικη Κίνηση Θήβας


Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός-πολιτικός και πολιτιστικός χώρος“Η Σφήνα” και η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 5ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που φέτος θα γίνει στο Θερινό Δημοτικό κινηματογράφο “Σόνια” το σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Έχουν περάσει 5 ακριβώς χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους ναζί δολοφόνους της χ.α και ενώ η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σέρνεται, οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους. Εκμεταλλευόμενοι το εθνικιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα με αφορμή το “μακεδονικό” επιτίθενται σε μετανάστες, καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές.

Παράλληλα, και ενώ η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, η λιτότητα, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η καταστολή συνεχίζονται κανονικά.

Σε αυτή τη συγκυρία φαίνεται ξεκάθαρα πια, ότι όπως ο φάσισμος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ανάθεση σε αστικά δικαστήρια έτσι και η εκμετάλλευση, η εξαθλίωση και οι πόλεμοι που γεννάει ο καπιταλισμός δεν αντιμετωπίζονται με ανάθεση σε “αριστερές” κυβερνήσεις.

Και τα δύο, καπιταλισμός και φάσισμος, που πάνε άλλωστε χέρι-χέρι, αντιμετωπίζονται στον δρόμο. Στον δρόμο της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της διεκδίκησης του δημόσιου κοινωνικού χώρου. Σε αυτή τη λογική ακόμα και η διοργάνωση ενός φεστιβάλ με αυτοοργανωμένο και αντιιεραρχικό τρόπο, χωρίς χορηγούς και με εθελοντική και χωρίς αμοιβή συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών συνιστά πολιτική πρόταση.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά στο φεστιβάλ, στις συζητήσεις,στις εκθέσεις βιβλίου, στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στις συναυλίες , διαλύοντας τον φόβο και την προκατάληψη.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων (έναρξη του φεστιβάλ στις 18:00 και τις 2 μέρες)

 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

  • 18:00 : Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Legato

  • 19:00 : Συζήτηση με θέμα “ Η δίκη της χρυσής αυγής - 'καθυστερησεις', 'σκευωρίες' και άλλα δαιμόνια” με εισήγηση από τον “Ύποπτο Μούσι”, παραγωγό του Omnia TV.

  • 21:00 : Συναυλία με τους ΚΕΝΟ ΜΝΗΜΗΣ, ΣΚΙΑΧΤΡΟ, LEGACY, ANFO

 

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

  • 18:00 : Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους από την Ελεάνα Χατζάκη

  • 19:00 : Παρουσίαση του βιβλίου “ Μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα” και συζήτηση με τον συγγραφέα Αποστόλο Καψάλη και τον Δημήτρη Κατσορίδα.

  • 21:00 : Συναυλία με τον Απόλλωνα Παρασκευά και κλείσιμο με ρεμπέτικο γλέντι με τους “ Ένχορδον”

 

Και τις 2 ημέρες στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση-παζάρι βιβλίων και περιοδικών από αυτοοργανωμένες και κινηματικές εκδόσεις και θα γίνεται και συλλογή τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα “ο άλλος άνθρωπος”.

 

ΛΙΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ - ΟΣΠΡΙΑ -ΓΑΛΑΤΑ -ΠΕΛΤΕ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ -ΚΑΦΕΣ -ΖΑΧΑΡΗ - ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ -ΣΑΠΟΥΝΙΑ- ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ

Στην ΣΟΝΙΑ το 2ημερο του  θα βρίσκεται και θα ερμηνεύσει το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ∆ΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ, ο Θοδωρής Κορόζης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥεκδόσεις των άλλων, εκδόσεις Ναυτίλος, εκδόσεις Πανοπτικόν,Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων & διωκόμενων αγωνιστών, ΑΠΑΤΡΙΣ- εφημερίδα δρόμου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License