Εφετείο 2ης δίκης Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης στην ΤτΕ και το γραφείο του ΔΝΤ στις 10/4/2014

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Εφετείο 2ης δίκης Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης στην ΤτΕ και το γραφείο του ΔΝΤ στις 10/4/2014

Την Τρίτη 18/9/'18 στις 9.30 π.μ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική ενέργεια εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα (γραφείο του τότε μονίμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ Ουές Μακ Γκρόου) που στεγάζονταν στο ίδιο κτίριο στις 10 Απριλίου 2014.

Η επίθεση αναλήφθηκε ως''Κομάντο Λάμπρος Φούντας'' 4 χρόνια μετά την συμπλοκή της Δάφνης στις 10/3/2010 όπου σκοτώθηκε από αστυνομικούς ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης και 4 χρόνια ακριβώς μετά και την πρώτη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα με τις συλλήψεις των συντρόφων.

Η βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα με 75 κιλά εκρηκτικά πραγματοποιήθηκε πέρα από τους παραπάνω συμβολισμούς που ευθέως ακύρωσαν την κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και των ίδιων των αγωνιστών, αλλά συνδυαστικά προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε επίσης 4,5 χρόνια μετά τον αποκλεισμό του ελληνικού κράτους από τις αγορές την ίδια ημέρα που επιχείρησε να βγει για δανεισμό. Πρώτη και τελευταία στις 10/4/14, όπως αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε επίσης ακριβώς 1 ημέρα πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ που προσέτρεξε για στήριξη στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά για να εφαρμόσει τα προγράμματα στήριξης.

Η βομβιστική επίθεση ενάντια στην ΤτΕ και το γραφείο του ΔΝΤ είναι μέχρι και σήμερα η μοναδική ενέργεια αντάρτικου που επιχειρήθηκε στα χρόνια της συστημικής κρίσης και των μνημονιών στην Ελλάδα όχι μόνο σε δομές, θεσμούς και μηχανισμούς που έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της κρίσης και του ρόλου τους, αλλά εναντίον του καθεστώτος συνολικά. Πρόσφατα μάλιστα με την καταδικαστική ποινή των ισοβίων στην Πόλα Ρούπα αυτή την στρατηγική και την προσφορότητα της δράσης του Ε.Α για να επιφέρει καθεστωτική κατάρρευση την αποδέχτηκε το ίδιο το κράτος επίσημα δια στόματος των ίδιων των δικαστών όπως έχουν κάνει κατά καιρούς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Νίκος Μαζιώτης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 129 χρόνια για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ για ''διεύθυνση'' της οργάνωσης, την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά 3 αστυνομικών στο Μοναστηράκι όπου και συνελήφθη τραυματισμένος στις 16/7/14 και ενός στην Κλειτορία κατά την διάρκεια απαλλοτρίωσης τράπεζας όπου ανέλαβε και την ευθύνη καθώς επίσης καταδικάστηκε για προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών, οπλοφορία, εμπρησμό.

Πρόσφατα η Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα επίσης καταδικάστηκε με ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 έτη για ''συγκρότηση και διεύθυνση '' τρομοκρατικής οργάνωσης ενώ στο πρωτόδικο για την ίδια υπόθεση και ενώ βρίσκονταν στην ''παρανομία'' είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια για πλημμεληματικές πράξεις για διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια κάθειρξη (για ένταξη και συμμετοχή στον Eπαναστατικό Αγώνα και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών) καθώς και ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια κάθειρξη (για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και πλαστογραφία).

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License