Αντιφασιστική Πορεία 18/9

από Συνέλευση Μαθητών/ριων από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό Χώρο


Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, μέλος των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Επειδή ήταν αντιφασίστας και αποτελούσε εμπόδιο για αυτούς. Πέντε χρόνια μετά και ακόμα δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί. Οι ηγέτες της νεοναζιστικής οργάνωσης συνεχίζουν το έργο τους ανενόχλητοι, πάντα έχοντας κάλυψη από την κυβέρνηση και την αστυνομία. Πέντε χρόνια μετά και οι Χρυσαυγίτες ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους, πραγματοποιώντας θανάσιμες επιθέσεις σε αγωνιστές/ριες, μετανάστες/ριες και πρόσφυγες/πούλες, κάνοντας χαμό στα συλλαλητήρια τους, καίγοντας καταλήψεις και βεβηλώνοντας οτιδήποτε είναι ενάντια στις φασιστικές τους αντιλήψεις.

Ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ο μόνος. Υπήρξαν κι άλλοι πριν από αυτόν. Και θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι, αν εμείς οι ίδοι δεν δράσουμε. Αν εμείς δεν αντισταθούμε στον φασισμό και δεν τον πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Γιατί ο φασισμός δεν πεθαίνει από μόνος του, αλλά τσακίζεται συλλογικά από τον κόσμο του αγώνα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΠΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5μμ.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License