4η δίκη Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών που αποδίδονται στην οργάνωση

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Σις 11/10/2018 9:00 π.μ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών ανά την επικράτεια που αποδίδονται στην οργάνωση. Είναι γνωστό από το έγγραφο που κατέθεσε στο δικαστήριο ο Νίκος Μαζιώτης ότι η αντιτρομοκρατική δια του διευθυντή της υποστράτηγου Μπάκα υποδείκνυε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών και στον εισαγγελέα που ερευνά θέματα ''τρομοκρατίας'' τον Ευτύχιο Νικόπουλο, να συσχετίσουν και να συνενώσουν τουλάχιστον 9 υποθέσεις ληστειών τραπεζών (που εξετάζονται σε αυτή τη δίκη) που χρονολογούνται  από το 2008 -2015 με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα σε μια προσπάθεια απολιτικοποίησης και απονοηματοδότησης της δράσης του Ε.Α. φορτώνοντας παράλληλα με επιπλέον κατηγορίες και καταδίκες το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη. Υπευνθυμίζουμε πως ο Επαναστατικός Αγώνας και τα μέλη του έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για απαλλοτριώσεις ληστειών που σκοπό είχαν την χρηματοδότηση  και την συνέχιση της δράσης της οργάνωσης.

Στη δίκη αυτή με εμπλεκόμενους ή που ερευνάται η εμπλολή τους σε αυτές τις ληστείες είναι το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, ο Γιώργος Πετρακάκος, Μαρία Θεοφίλου, Θεμιστοκλής Ασημακόπουλος, Γρηγόρης Τσιρώνης, Σπύρος Χριστοδούλου, Κώστας Σακκάς, Παναγιώτης Ασπιώτης καθώς και ο Σπύρος Δραβίλας που αυτοκτόνησε πριν από την σύλληψή του και οι οποίοι κατηγορούνται και ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα με τον 187Α καθώς και με τον 187 Π.Κ.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της 27ης/9 διερευνήθηκε η ληστεία τράπεζας (16-11-2011) στο Παλαιό Φάληρο με την κατάθεση του υποδιευθυντή και του  διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος Καρακέλη Ευάγγελου τον οποίο και πήραν μαζί τους προκειμένου να διαφύγουν από την αστυνομία ενώ λίγο αργότερα, τον άφησαν ελεύθερο στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Στις 11/10/18 έχουν κληθεί να καταθέσουν μάρτυρες κατηγορίας  για ληστεία που διεπράχθη σε τράπεζα στο Ηράκλειο Αττικής στις 27/10/2011.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License