Προβολή της ταινίας "USSAK" κ συζήτηση με τους δημιουργούς

από @


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον» προβάλλει αυτή την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, στις 8.30μμ, την ταινία "USSAK" του Κυριάκου Κατζουράκη στο χώρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου), με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

" Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη κάπου στο κοντινό μέλλον, παρακολουθούμε τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων... Λαθρέμποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, «ένα μάτσο σαλεμένοι» που επιμένουν να μην «πεθάνουν από μαρασμό», ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ' έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες. Η αφύπνιση για τον καθένα ξεχωριστά γίνεται ντόμινο.

Η ταινία εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόημα της ουτοπίας. Μιας ουτοπίας όμως καθόλου ρομαντικής, καθώς, όπως ακούγεται στο φινάλε: «ο ουτοπιστής είναι σκληρός σαν ατσάλι. Ο απόλυτος υλιστής. Ο ουτοπιστής δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν".

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας : Κυριάκο Κατζουράκη, Κάτια Γέρου & Νίκο Πολίτη.

https://www.facebook.com/events/497959054043633/

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License