Προβολή - Συζήτηση: Δολοφονία σε δημόσια θέα

από @

Τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός σε δημόσια θέα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά ενώ έχει δεχτεί ήδη πολλαπλές επιθέσεις από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αυτή θα προκαλέσει σάλο και, παράλληλα, θα αποτελέσει το έναυσμα μιας αλυσιδωτής αντίδρασης με κορύφωση τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ποια ήταν όμως τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας; Ποιος ήταν ο ρόλος της Αστυνομίας; Με ποιόν τρόπο οργανώθηκε και έδρασε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής;

Κάποιες απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί από τους μάρτυρες και το αποδεικτικό υλικό της διαδικασίας της #GDtrial. Αυτές τις μαρτυρίες και το υλικό αξιοποίησε το Forensic Architecture, προκειμένου να βάλει σε μια χρονική σειρά τα γεγονότα και να δημιουργήσει το χρονικό της μοιραίας εκείνης νύχτας. Το αποτέλεσμα ήταν μια οπτικοακουστική τεχνική μελέτη 43 λεπτών που προβλήθηκε στο δικαστήριο και έγινε κτήμα της διαδικασίας. Επίσης, συμπεριλήφθηκε στο αποδεικτικό υλικό του κατηγορητηρίου.

Το GoldenDawnWatch, πιστό στην αποστολή του να συμβάλλει στη δημοσιότητα της δίκης, διοργανώνει προβολή της μελέτης αυτής και συζήτηση για τα ευρήματά της, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Συμμετέχουν:

- Σταύρος Σταυρίδης, αρχιτέκτονας, καθηγητής ΕΜΠ

- Χριστίνα Βαρβία, Forensic Architecture

- Στέφανος Λεβίδης, Forensic Architecture

- Τίνα Σταυρινάκη, Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

- Χρύσα Παπαδοπούλου, συνήγορος οικογένειας Παύλου Φύσσα

Συντονίζει η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο | Συγκρότημα Πατησίων | Κτίριο Αβέρωφ | Αμφιθέατρο Α002

https://www.facebook.com/events/253519128646570/

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License