ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤτΕ, ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ & ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στις 10/4/2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε μια κεντρικής πολιτικής σημασίας ενέργεια με την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κτήριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος όπου στεγαζόταν το γραφείο του τότε μόνιμου αντι-προσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ουές Μακ Γκρόου.

Η επίθεση ενάντια στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν η κορυφαία επίθεση του Επαναστατικού αγώνα ενάντια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς υπερβαίνει το πολιτικό ζητούμενο που είναι οι τράπεζες και φτάνει στον σκληρό πυρήνα του πανευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα, αυτόν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωσυστήματος, τμήμα του οποίου αποτελούν η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στις κεντρικές στρατηγικές της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ για την διάσωση του συστήματος από την κρίση. Πρόκειται για μια κεντρική ενέργεια ενάντια στα ‘‘μνημόνια’’ καθώς η Τράπεζα της Ελλάδας, ως παράρτημα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συνιστούν δύο εκ των τριών θεσμών που απάρτιζαν την τρόικα.

Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται στις 20/11/18, την Τρίτη 9:30 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού με αναγνωστέα έγγραφα. Όπως αναφέραμε και στις προηγούμενες ανακοινώσεις δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία.Τα αναγνωστέα είναι ιδιαίτερης σημασίας υλικό καθώς σε αυτά περιλαμβάνεται εκτός των άλλων εγγράφων η ανάγνωση προκηρύξεων, κειμένων-τοποθετήσεων καθώς και παρεμβάσεων των συντρόφων. Σχολιάζονται επίσης από τους συντρόφους του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ζητούνται διευκρινήσεις, γίνονται παρατηρήσεις π.χ για φωτογραφικό ή άλλο υλικό που συμπεριλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία (τόσο για την επίθεση στην ΤτΕ όσο και για την συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι όπου τραυματίστηκε & συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης κλπ). Επόμενες συνεδριάσεις 27 & 28/11/2018.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License