Αντιεθνικιστική-Αντιφασιστική Εκδήλωση

από Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Μηχανολόγων, ΕΜΠ


Ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση: "Η εθνικιστική αναδίπλωση της ελληνικής κοινωνίας και τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος"

 

Δεν ξεχνάμε ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου καλλιεργείται συστηματικά ένα κλίμα εθνικής έξαρσης και πατριωτικής αλλοφροσύνης. Θυμόμαστε καλά τα συλλαλητήρια- παρωδίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το στρατιωτικό επιτελείο και την ορθόδοξη εκκλησία στην πρώτη γραμμή πιασμένους «αλά μπρατσέτα» και ακολουθούμενους από πλήθη φασιστών με ελληνικές σημαίες και αρχαιοελληνικές στολές. Το αίμα των εθνικιστών ελλήνων βράζει εδώ και ένα χρόνο και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Μακεδονία». Και σαν να μην έφταναν τα συλλαλητήρια και οι πορείες, οι πολιτικές δηλώσεις και τα τηλεοπτικά παράθυρα, την τελευταία εβδομάδα «ξεσηκώνονται» και μαθητές γυμνασίων και λυκείων της βόρειας Ελλάδας προχωρώντας σε καταλήψεις για τα λεγόμενα "εθνικά θέματα".Την ίδια ώρα οι φασιστικές γκρούπες ξαναβγαίνουν στο δρόμο και επιχειρούν να ανακαταλάβουν το χαμένο έδαφος που οι αντιφασιστικοί αγώνες τους στέρησαν τα προηγούμενα χρόνια...

Μπροστά στον συστηματικό εκφασισμό που επιχειρείται, το αντιφασιστικό κίνημα ορθώνει το ανάστημά του και αντεπιτίθεται μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Όλοι και όλες εμείς, οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά στους χώρους αυτούς στεκόμαστε όρθιοι και απαντάμε δυναμικά! Αναγνωρίζουμε τα πραγματικά ταξικά μας προβλήματα και τα βάζουμε με τη φτώχεια και όχι τους φτωχούς, την εκμετάλλευση, τον φασισμό, τον πόλεμο, την ανεργία. Παλεύουμε καθημερινά για να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει. Δεν ξεχνάμε τον Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Ζακ και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού!

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω στεκόμαστε και ρωτάμε: Ποιον στ’ αλήθεια εξυπηρετεί ο εθνικισμός και ο φασισμός; Τι χαρακτηριστικά παίρνει το ακροδεξιό εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα του 2018; Και εν τέλει ποιά είναι η αναγκαία απάντηση την πλευρά του αντιφασιστικού και ευρύτερα ανταγωνιστικού κινήματος?

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να μοιραστούμε προβληματισμούς και απόψεις στην ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Μηχανολόγων στο ΕΜΠ * με θέμα "Η εθνικιστική αναδίπλωση της ελληνικής κοινωνίας και τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος"

Να τσακίσουμε τον φασισμό. Να δώσουμε τέλος στην εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου στα σχολεία, τις σχολές και τους κοινωνικούς μας χώρους.

* (με την συμμετοχή και στήριξη σχημάτων και συλλογικοτήτων από το ΕΜΠ, αντιφασιστικών συντονισμών από την Αττική και ανένταχτων αγωνιστών/ριων)

 

Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Μηχανολόγων,
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License