Πορεία για την 6η Δεκέμβρη

από ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

6η Δεκέμβρη: Καλούμε στις πορείες στα Προπύλαια 12μμ & 6μμ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Την 6η Δεκέμβρη, στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλα, στα πλαίσια ενός ασήμαντου διαπληκτισμού, ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το γεγονός αυτό, πυροδοτεί ένα πλήθος αντιδράσεων εκ μέρους του ταξικού κινήματος, με τις πολιτικές συλλογικότητες να ενσαρκώνουν την πολιτική εξέγερση, η οποία διεκδίκησε να έρθει σε ρήξη με όλες τις κυρίαρχες νόρμες και να κοντράρει τους πυλώνες του συστήματος εξουσίας.

Σήμερα, ο φασισμός καραδοκεί να υλοποιήσει το σχέδιο κοινωνικού κανιβαλισμού. Βρισκόμαστε σε μια συνθήκη που η εγχώρια αστική τάξη επιλέγει να προμοτάρει την ακροδεξιά ατζέντα στα εθνικά ζητήματα και ενθαρρύνει την εθνικιστική περιχαράκωση, ως μέσο καταστολής των ταξικών αγώνων. Η πολιτική πτέρυγα της ακροδεξιάς και του φασισμού, όντας οργανωτικά ηττημένη στον ελλαδικό χώρο χάρη στους μαχητικούς αντιφασιστικούς αγώνες, επιδίδεται σε πατριδοκαπηλία για να εισβάλει στα σχολεία. Ένα φαινόμενο που πήρε διάσταση από την στήριξη της ΝΔ και των συστημικών ΜΜΕ. Οι μαθητικοί αγώνες απέναντι στον εθνικισμό και τους ναζί που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα εμπέονται από την ιστορία της εργατικής τάξης και το ταξικό καθήκον της. Οι οργανώσεις του κινήματος οφείλουν να κλιμακώσουν τον αντιφασιστικό αγώνα και να στηρίξουν τους μαθητές στο τσάκισμα των ναζί και το πρόταγμα της αλληλεγγύης.

Θα τσακίσουμε κάθε προσπάθεια να στηθούν φασιστικοί θύλακες στα σχολεία, θα δυναμώσουμε τη φωνή της Εξέγερσης για τον Κομμουνισμό και την Διεθνιστική Αλληλεγγύη.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα συμμετέχει με οργανωμένο μπλοκ στις πορείες, Πέμπτη 6/12, στα Προπύλαια 12μμ και 6μμ.

Αθήνα, 04/12/2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License