Εκδήλωση - Συζήτηση για Παλαιστίνη

από Οργανώσεις και συλλογικότητες

Διακόσιοι νεκροί και δέκα χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά, ανήλικοι, τραυματιοφορείς, γιατροί και δημοσιογράφοι, είναι ο φόρος αίματος για τους παλαιστίνιους που συνεχίζουν να αψηφούν την τρομοκρατία του κράτους του Ισραήλ ένα χρόνο μετά την προκλητική αναγνώριση του συνόλου της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από την αμερικανική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σφυρηλατεί συμμαχικούς δεσμούς με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, ενώ η Διεθνής Κοινότητα για άλλη μια φορά στηρίζει την ισραηλινή κατοχή και καλύπτει τα εγκλήματά της.

Στην εκδήλωση θα έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας την πρώην πολιτική κρατούμενη Λίνα Χαντάμπ. Η Λίνα συνελήφθη στις 13 Δεκέμβρη του 2014 από τον ισραηλινό στρατό κατοχής. Eίναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιου του Μπιρζάϊτ. Συμμετείχε σε πορεία αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στη πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Οχθης, κοντά στη φυλακή Οφέρ.Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε στο στρατοδικείο ήταν "ρίψη πετρών" σε Ισραηλινούς στρατιώτες και " συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση".Η Λίνα μεταφέρθηκε αρχικά στην φυλακή Οφέρ,όπου βασανίστηκε από τις σιωνιστικές αρχές μεσυνεχή ξυλοδαρμό και καθήλωση σε υγρό τοίχο σε χειμερινές καιρικές συνθήκες.Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κάτεργο της φυλακής Χασαρόν.Στη δίκη,που έγινε στις 16 Φλεβάρη του 2015,η Λίνα καταδικάστηκε σε έξη μήνες κάθειρξη,και σε πρόστιμο 6.000 σέκελ ή ισοδύναμα 1.500 δολαρίων.Αποφυλακίστηκε τον Ιούνη του 2015 και έκτοτε συμμετέχει δραστήρια στο φοιτητικό παλαιστινιακό κίνημα,υπερασπίζεται τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License