Συγκέντρωση αλληλεγγύης

από *

Την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε πορεία μνήμης για την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους αστυνομικούς Κορκονέα και Σαραλιώτη και την κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε. Μετά το τέλος της πορείας και ενώ το κύριο σώμα κατέληξε στα Εξάρχεια, η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα όργιο καταστολής και βίας το οποίο περιλάμβανε την εκτεταμένη χρήση χημικών, ευθείες βολές δακρυγόνων και τη χρησιμοποίηση υδροφόρων οχημάτων (αύρες). Η επιχείρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και τη σύλληψη 13 εξ αυτών (εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι που συμμετείχαν στην πρωινή μαθητική πορεία).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένα μέλος της συνέλευσης μας. Την Παρασκευή 7/12 πέρασαν από εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα από κοινού με ορατό τον κίνδυνο προφυλάκισης, όπου δόθηκε προθεσμία μέχρι την Τρίτη 11/12 να απολογηθούν.

Δεν θα αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο του απέναντι στη κρατική καταστολή

Όλοι/όλες στα δικαστήρια Ευελπίδων, Τρίτη 11/12, ώρα 9πμ

Νομάδες (εργατική συνέλευση στα Βορειοανατολικά)

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License