Συγκέντρωση στην Ευελπίδων για συλληφθέντες 6/12

από Α.Σ.ΦΜΣ

Την Πέμπτη 6/12 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημέρα που το υπηρεσιακό πιστόλι του Επαμεινώνδα Κορκονέα σημάδεψε και πυροβόλησε την καρδιά ενός παιδιού, του δεκαπεντάχρονου, τότε, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δέκα χρόνια μετά από την εξέγερση του Δεκέμβρη. Το ράγισμα της καλογυαλισμένης βιτρίνας που έκρυβε τους αόρατους. Η οργισμένη απάντηση στην ίδια την απαγόρευση της ύπαρξης μας. Δέκα χρόνια μετά, μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν χρώματα και πρόσωπα, τα σχέδια για τον εκτοπισμό, την απαξίωση αλλά και εξόντωσή μας να αλλάζουν ονόματα, αλλά η καταστολή παραμένει αναλλοίωτη.

Η ελληνική αστυνομία στις 6 Δεκέμβρη, όπως και στις 17 Νοέμβρη, δεν ήταν απλά εν υπηρεσία στους δρόμους της Αθήνας. Ήταν εκεί για να τιμήσει τους δικούς της ήρωες, τους δολοφόνους του Αλέξη, του Μιχάλη, του Ιάκωβου, της Σταματίνας κ.α. Υπό τη στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής της ηγεσίας, επέλεξε άλλη μια φορά να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε απαγορευμένη ζώνη και να επέμβει στη γειτονιά των Εξαρχείων με όρους πολιορκίας. Η μανία των στρατιωτικοποιημένων πάνοπλων αστυνομικών δυνάμενων, με τη ρήψη τόνων χημικών, δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, πετρών και πλαστικών σφαιρών συνεπικουρούμενη με την επέμβαση βαριών τεθωρακισμένων οχημάτων κατά των διαδηλωτών που βρισκόντουσαν στις εκδηλώσεις μνήμης μετά το τέλος της διαδήλωσης, είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών.

Μεταξύ των 13 συλληφθέντων βρίσκονται οι σύντροφοί μας Ζ.Σ. (από το Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ) και Γ.Κ. (από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου). Τόσο σε αυτούς, όσο και στους υπόλοιπους 11 συλληφθέντες, αποδόθηκαν αδιάκριτα κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Αποτέλεσμα όλων αυτών, οι σύντροφοί μας σήμερα να κινδυνεύουν με προφυλάκιση.

Καλούμε την Τρίτη 11/12 9π.μ σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου θα περάσουν από εισαγγελέα.

 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

 

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικομαθηματικού

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License