Συγκέντρωση - Πορεία

από Ομάδα Αδράστεια

Την Κυριακή 23 Δεκέμβρη ο εργαζόμενος ως δινομέας Μοχάμεντ δέχεται επίθεση από 2 δύο άτομα ύστερα από ψεύτικη παραγγελία στο κατάστημα όπου εργαζόταν. Ο πρώην εργοδότης του Χρήστος Σαλμάς παρέα με έναν μπράβο του έστησαν ενέδρα κ αφού του ζήτησαν να υπογράψει κάποια χαρτιά, πράγμα το οποίο κ αρνήθηκε να κάνει, του επιτέθηκαν σωματικά χτυπώντας τον με σιδερογροθιά. Η αιτία της θρασύδειλης αυτής επίθεσης δεν είναι άλλη από τις διεκδικήσεις του Μοχάμεντ από τον Σαλμά.Ως εργζόμενος στο ψητοπωλείο "Βεάκη 56",ο Μοχάμεντ διεκδίκησε ,μετά απο ατελείωτες ώρες εργασίας χωρίς δώρα,επιδόματα κ υπερωρίες, την πλήρη ασφάλισή του. Η απάντηση του Σαλμά ηταν να τον απολύσει, αρνούμενος να του καταβάλει αυτά που δικαιούταν. Στη συνέχεια κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας η οποία στάθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό της εργοδοσίας. Υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του εργοδότη, του πρότεινε να υπογράψει την παραίτηση του, ενώ έφτασε στο σημείο να χαρακτιρίζει τον Σαλμά "καλό άνθρωπο" ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επίθεση σε βάρος του Μοχάμεντ.

Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί για μας ένα μεμονομένο περιστατικό. Έρχεται να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο περιστατικών εργοδοτικής ασυδοσίας. Στα χρόνια της κρίσης, παρατηρούμε μια πρωτοφανούς έντασης επίθεση από την πλευρα του κεφαλαίου, το οποίο εκμεταλλευόμενο την εξαθλίωση και την ανάγκη για επιβίωση, σπεύδει με κάθε τρόπο να κατοχυρώσει και να επεκτείνει τα συμφέροντά του. Έχοντας σαν μόνο στόχο την αύξηση της παραγωγής και με τη συνεργασία του κράτους, τα αφεντικά δεν διστάζουν να χρησιποήσουν κάθε μέσο για να επιβάλλουν τη σύγχρονη βαρβαρότητα.Γι αυτούς δεν φτάνουν οι μισθοί πείνας με τους οποίους καλούνται να ζήσουν ολόκληρες οικογένειες ουτε το πετσόκομμα καθε εργασιακου δικαιώματος που κερδήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της εργατικής τάξης. Ακόμα περισσότερο δεν φτάνουν ο διαρκής κίνδυνος πάνω σε μηχανάκια και σκαλωσιές, η ορθοστασία σε εμπορικά καταστήματα και φανάρια ή οι ατελείωτες ώρες πίσω από ένα ταμείο, ένα τιμόνι και τις ουρές του ΟΑΕΔ. Γι αυτούς το μόνο που μετράει είναι το κέρδος και δεν διστάζουν να χρησιποιήσουν κάθε μέθοδο για να το υπερασπιστούν.

Όλα αυτά όμως κάθε άλλο παρά μας εκπλήσουν. Γιατί αυτός ήταν και είναι ο καπιταλισμός. Ένα σύστημα εκ φύσεως άδικο που σαν μόνο στόχο έχει την ευημερία των λίγων πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα των πολλών. Έτσι λοιπόν η δική μας θέση ήταν, είναι και θα είναι απέναντί τους. Μέσα από ταξικούς αγώνες και την οργάνωση σε σωματεία, ομάδες και συνελεύσεις δίνουμε τις δικές μας απαντήσεις προασπιζόμενοι τα συμφέροντα της τάξης μας. Μέχρι το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Μέχρι τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας,ελευθερίας και αλληλεγγυης.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/1 19:00ΠΛΑΤΕΙΑ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ / ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Ομάδα Αδράστεια

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License