Βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση: Οι Αναρχικοί στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

από Ελευθεριακό Εργαστήρι Κινηματικών Υποδομών


Βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου

Οι Αναρχικοί στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

από τη μεταφραστική ομάδα Λυσσασμένοι Προλετάριοι

«Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν έντονα και πάλι. Ο πόλεμος είναι ένα θέμα που καίει πάντα· μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εμείς, ως Αναρχικοί, πρέπει να έχουμε θέση και άποψη ώστε να πρωτοστατήσουμε στην κατεύθυνση της (ολικής) απελευθέρωσης και όχι των μαζικών σφαγών για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η απελευθέρωση είναι, καθώς φαίνεται, μια διαδικασία επίπονη που απαιτεί από το κίνημα (ταξικό και πολιτικό - με σαφή αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά) πολλή δουλειά, σε επίπεδο καλλιέργειας συνειδήσεων, πλάνου και οργάνωσης, πολύ ιδρώτα (που δεν περισσεύει αφού τα αφεντικά ξεζουμίζουν τις εργατοώρες μας) και πολύ αίμα»

(απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και έως το τέλος Μαρτίου θα εκτίθεται στο εργαστήρι αρχειακό έντυπο υλικό με θέμα τον πόλεμο και τον αντιμιλιταρισμό, από το Ελευθεριακό Ψηφιακό Αρχείο.

στο

Ελευθεριακό Εργαστήρι Κινηματικών Υποδομών

Αίνου 1 & Βουλιαγμένης

μετρό Αγ. Ιωάννης

https://libertarianlab.gr/

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License