Ολοήμερο συνάντησης δημιουργίας και αγώνα στην κατάληψη Φιλολάου 99 – Κυριακή 17/3 από τις 16:00

από Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού


Θέλουμε να βρούμε ανάσες οξυγόνου μέσα στην ασφυξία του καθημερινού«σχολείο-φροντιστήριο-διάβασμα-ύπνος». Θέλουμε να μάθουμε πως είναι να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και να αποφασίζεις γι’ αυτήν μαζί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές σου.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε τον χώρο και τον χρόνο ώστε να μπορέσουμε νασυναντηθούμε πραγματικά. Να ανταλλάξουμε τις πραγματικές μας ιστορίεςκαι όχι τα stories του Instagram. Να αμφισβητήσουμε τα σχολικά βιβλία και τους καθηγητικούς μονόλογους. Να ενδυναμώσουμε την αντίσταση στον σεξιστή συμμαθητή μας και την εθνικίστρια γειτόνισσά μας. Να βρούμε κοινούς τρόπους ώστε να δώσουμε το μάθημα που αξίζει στους φασίστες και τους ρατσιστές που συναντούμε μέσα και έξω από τα σχολεία.

Θέλουμε να φτιάξουμε τον δικό μας κοινό τόπο που δεν θα μοιάζει με τα σχολικά προαύλια και τις in καφετέριες. Έναν τόπο χωρίς τον εκβιασμό των κουδουνιών και των εξετάσεων. Εκεί που η γνώση μοιράζεται οριζόντια και ισότιμα, δεν μετριέται σε ύλη και βαθμούς. Εκεί που δεν υπάρχουν ορατοί φράχτες ούτε αόρατες προκαταλήψεις. Εκεί όπου κάθε «αποκλίνουσα» συμπεριφορά γίνεται πυροκροτητής της κοινωνικής ανατροπής.

Γι’ αυτό και μαζί με συντρόφους και συντρόφισσές μας, μαθητές και μαθήτριες των γειτονιών μας, φτιάξαμε ένα έντυπο με την ονομασία «Εκτός Ύλης» και το μοιράζουμε χέρι-χέρι μέσα και έξω από τα σχολεία των γειτονιών μας και το οποίο θέλουμε να’ ναι ένα εργαλείο συνάντησης, αυτοοργάνωσης και έκφρασης όσων το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σας καλούμε για να ανταλλάξουμε ενημερώσεις για το τι συμβαίνει μέσα στις σχολικές αίθουσες, να εφεύρουμε τρόπους να αντισταθούμε συλλογικά σ’ ότι μας κατατρώει αλλά και να ρίξουμε δημιουργικές ιδέες ώστε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, μέσα και έξω απ'τα σχολεία..

Ολοήμερο συνάντησης δημιουργίας και αγώνα στην κατάληψη Φιλολάου 99 στις 17/3 απο τις 16:00.

http://paapty.squat.gr/

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License