Εκδήλωση - συζήτηση με σύντροφο από Τορίνο στην Ματρόζου 45

από Αναρχικοί/ες-αλληλέγγυοι/ες-αντιεξουσιαστές/ριες


ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3, ώρα: 19:00 στην κατάληψη Ματρόζου 45 της κοινότητας Κουκακίου με σύντροφο από το Τορίνο.

Στις 7/2 εκκενώθηκε στο Τορίνο η κατάληψη Asilo Occupato. Οι 6 σύντροφοι/ισσες αντιστάθηκαν για πάνω από 30 ώρες, αλλά τελικά η αστυνομία εισέβαλε στο κτήριο και τους συνέλαβε, φορτώνοντάς τους βαριές κατηγορίες.?Σαν άμεση αντίδραση πραγματοποιήθηκαν μαζικές πορείες και συγκρούσειςμε την αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψη ακόμα 11 ατόμωναλλά και στην στρατιωτικοποίηση της περιοχής, ενώ αναπτύχθηκε και ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης.?

Τις επόμενες μέρες εκτυλίχθηκε μια νέα αστυνομική επιχείρηση σε 3 πόλεις του Τρεντίνο, όπου οι μπάτσοι εισέβαλαν σε πάνω από 35 σπίτια και 5 κοινωνικούς χώρους και συνέλαβε άλλα 7 άτομα. Και σε αυτή την περίπτωση οι σύντροφοι κατηγορούνται για “ανατρεπτική οργάνωση” με βάση τον τρομονόμο αλλά και για “επιθετικές ενέργειες με σκοπό την τρομοκρατία”.

Το Ιταλικό κράτος, με τον φασίστα Σαλβίνι, προσπαθεί να δημιουργήσει την ?εικόνα του αναρχικού ως τρομοκράτη, να ποινικοποιήσει τις ανθρώπινες σχέσεις και να τρομοκρατήσει. Αντίστοιχα, τις ίδιες πρακτικές εφαρμόζει και το Ελληνικό κράτος με την εφαρμογή του τρομονόμου, τις εκκενώσεις καταλήψεων, ενώ την ίδια στιγμή είναι υπέυθυνο για χιλιάδες θανάτους στο Αιγαίο και αθρώες φυλακίσεις όσων “περισσεύουν”.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License