Αντιφασιστική συγκέντρωση στο δικαστήριο των μπάτσων βασανιστών

από Συνέλευση κατηγορουμένων

 Το δικαστήριο για την υπόθεση των βασανιστηρίων στους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας στις 30/09/2012, έχει οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2019.

7 χρόνια πριν οι ένστολοι φασίστες του κράτους τους μας εκδικήθηκαν βασανίζοντας μας και κατά τη σύλληψη αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής μας στα μπουντρούμια της δημοκρατίας στη ΓΑΔΑ. Από την πρώτη στιγμή εκείνο το βράδι ήταν ξεκάθαρο ποιούς είχαμε απέναντί μας. Οι δηλώσεις του τύπου “δε θα ξανακάνετε αντιφασιστική μοτοπορεία στον Άγιο Παντελεήμονα, θα πεθάνετε όπως οι παπούδες σας στο Γράμμο και το Βίτσι” , οι αναφορές σε νεκρούς συντρόφους μας και σαν επιστέγασμα η δήλωση “είμαστε χρυσή αυγή” και “οι χρυσαυγίτες είναι αδέλφια μας» ήταν μια αναμφίβολη παραδοχή της πολιτικής ταυτότητας των μπάτσων. Η συνέχεια ήρθε απλά να επικυρώσει την πολιτική εντολή και τον ρόλο που είχαν αναλάβει στις 30 Σεπτέμβρη, βιντεοσκοπώντας πρόσωπα, ασκώντας σωματική βία κατ’ επανάληψη, εκφοβίζοντας και απειλώντας ότι όλα αυτά θα τα αποκτήσει η Χ.Α. Δε θα ξεχάσουμε τα σεξιστικά, εμετικά σχόλια στις συντρόφισσες, τα μαθήματα “σωστής ανάκρισης αναρχικών” και άλλα πολλά. Δε θα ξεχάσουμε ακόμη ότι για 19 ώρες επιβεβαιωνόμασταν για την καίρια πολιτική κίνησή μας που τόσο ενόχλησε την “προστατευμένη” τους περιοχή.

Φυσικά και δεν είμαστε οι πρώτοι ούτε και οι μοναδικοί που βρέθηκαν στα χέρια κράτους - παρακράτους. Δεκάδες αγωνιστές είτε στο δρόμο, είτε μες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, είτε μες στις φυλακές έχουν βασανιστεί από τους προστάτες του κράτους και του κεφαλαίου.

Το γεγονός των βασανιστηρίων των 15 έλαβε την πραγματική του διάσταση έπειτα από άρθρο της εφημερίδας Guardian. Την ίδια στιγμή, ενώ όλα τα εγχώρια καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης γνώριζαν τι είχε συμβεί, συνειδητά προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός. Η πολιτική κάλυψη των βασανιστηρίων αλλά και της απόκρυψης τους ήρθε από τον υπουργό δημόσιας τάξης Ν. Δένδια όταν από το βήμα της βουλής μίλησε για ανύπαρκτα βασανιστήρια και απείλησε με μήνυση τον Guardian. Τα ιατροδικαστικά πορίσματα θα τον διαψεύσουν.

14 εκ των συλληφθέντων προέβησαν σε μηνύσεις προς τους μπάτσους της ομάδας Δέλτα. Η κίνηση αυτή εκφράστηκε ως μια επιλογή αγώνα, ως ένα ακόμη φραγμό απέναντι σε φασίστες και κράτος που επιχειρούσε και ακόμα επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να κρύψει από την κοινωνία την άρρηκτη σχέση μεταξύ τους. Πέρα από την επιλογή των μηνύσεων, η εισαγγελία αποφάσισε την αυτεπάγγελτη δίωξη των μπάτσων, καλώντας 17 από αυτούς να απολογηθούν για τις κατηγορίες περί βασανιστηρίων. Αφού μαγείρεψε καλά την υπόθεση, άφησε 4 εκ των αντιφασιστών εκτός δικογραφίας και κάλεσε 4 πρώην βουλευτές του Σύριζα ( Τσουκαλάς, Κουράκης, Κανελλοπούλου και Κατριβάνου) εξ'αιτίας επερώτησης που έκαναν στη βουλή, προσπαθώντας έτσι να συντηρήσει το δημοκρατικό του προσωπείο. Δεν υπάρχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, ούτε και θα επιτρέψουμε τη διήγηση περί αυτόνομων θυλάκων της αστυνομίας που λειτουργούσαν αυτοβούλως. Ήταν ένστολοι ενταλμένοι στην υπηρεσία κράτους και κεφαλαίου για την διατήρηση της τάξης και την πάταξη του εσωτερικού εχθρού. Στις 11 Οκτώβρη θα βρεθούμε ακόμη μια φορά απέναντι στους βασανιστές της Όμαδας Δέλτα και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας συνηγόρου τους, Θάνου Πλεύρη.

Η δίκη αυτή θα είναι ένα πεδίο σύγκρουσης με τον φασισμό και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που τον γεννάει. Θα αποτελέσει άλλο ένα κομμάτι του αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο μέχρι την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

Δίκη 11 Οκτωβρίου στις 09.00, κτίριο 9, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας

https://athens.indymedia.org/post/1584847/

https://athens.indymedia.org/post/1565098/

https://athens.indymedia.org/post/1583887/

https://athens.indymedia.org/post/1583886/

https://athens.indymedia.org/post/1576296/

https://athens.indymedia.org/post/1576296/

https://athens.indymedia.org/post/1554443/

https://athens.indymedia.org/post/1554122/

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License