Αντιφασιστική Μοτοπορεία-Συνέχεια της δίκης των μπάτσων βασανιστών της ομάδας Δ

από Συνέλευση κατηγορουμένων

Την Παρασκευή 11/10 ξεκίνησε και η δίκη των 17 μπάτσων για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ. Τα όσα εκτυλίχθηκαν στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ το βράδυ της 30ής Σεπτέμβρη 2012 έφτασαν να δικάζονται μετά από 7 χρόνια σε ένα δικαστήριο ακριβώς μετά από δύο υποθέσεις για ρευματοκλοπή και διαχείριση κοπριάς πτηνοτροφείου. Το πέρασμα των μηνύσεων των συλληφθέντων από τους δικαστικούς διαδρόμους έχει φτάσει σήμερα να αφορά την κατηγορία για βασανιστήρια για έναν μόνο πρώην Δελτά και την κατηγορία των επικίνδυνων σωματικών βλαβών εναντίον ενός και μόνο συλληφθέντα για μερικούς ακόμα αστυνομικούς.

Οι πρώτοι τρεις συμμετέχοντες στην αντιφασιστική μοτοπορεία περιέγραψαν τα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια που υπέστησαν στη ΓΑΔΑ, με την πρόεδρο να διακόπτει συνεχώς τις καταθέσεις, επιμένοντας να αναφέρονται μόνο όσες πράξεις μπορούν να αποδοθούν εξατομικευμένα σε αναγνωρισμένους αστυνομικούς. Επιπλέον, ο εισαγγελέας επεδίωκε γελειωδώς να αμφισβητήσει την αξιοπιστία τους και να συνδέσει τη μεταχείρισή τους από την αστυνομία με την προηγούμενη συμμετοχή τους στη μοτοπορεία και την διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Ο βασικότερος από τους πέντε συνηγόρους υπεράσπισης των μπάτσων, που υπερασπίζεται και τον κατηγορούμενο για βασανιστήρια Τομπουλίδη, ο απεσταλμένος από το δικηγορικό γραφείο του Πλεύρη, Αθανάσιος Ζαμάνης, έπαιξε κατά βάση των χαρτί των “Εξαρχείων” και της αναρχικής ταυτότητας των μηνυτών. Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση των υπόλοιπων αντιφασιστών-ριών, την Τρίτη 22/10, στις 8:30, στην Προκάτ Αίθουσα 3 στην Ευελπίδων.

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License