ΣΒΕΟΔ: Κάλεσμα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης

από @

Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020, στις10:00 (κτήριο 6, αίθουσα 10) θα εκδικαστεί η έφεση του συναδέλφου, μέλους του σωματείου μας, Κώστα Δ. στην Επιτροπή του άρθρου 15, που αποφασίζει για την άρση της συνδικαλιστικής του ασυλίας.

Η πρωτόδικη απόφαση έδωσε «πράσινο φως» για την απόλυση του συναδέλφου.

Δημοσιοποιούμε την απόφαση για τους εξής λόγους:

1ον) Η απόφαση είναι μια ακόμη προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

2ον) Η απόφαση επιχειρεί να φιμώσει την συνδικαλιστική δράση και την ελευθερία του λόγου και κατ’ επέκταση το Σ.Β.Ε.Ο.Δ αλλά και κάθε εργαζόμενο ή/και σωματείο που αγωνίζεται.

3ον) Η δικαστική απόφαση συμπεριλαμβάνει τις συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές του εργοδότη στο ΑΤ Εξαρχείων στο σκεπτικό της.

Συλλογικά πρέπει να δώσουμε την απάντηση σε κάθε προσπάθεια είτε ποινικοποίησης, είτε φίμωσης των καθημερινών μας αγώνων για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο κάθε σκεπτόμενο άνθρωπό να παρεβρεθεί στην αίθουσα που θα εκδικαστεί η υπόθεση την Παρασκευή 14 Φλεβάρη.

Σ.Β.Ε.Ο.Δ.

Φεβρουάριος 2020

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License