Μικροφωνική αλληλεγγύης στους μετανάστες Τετάρτη 11/3

από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πα.Πει.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Ενάντια στην τρομολαγνεία και το ρατσιστικό παραλήρημα των τελευταίων ημερών ας προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή :

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Το 2015, επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταφτάνει στην Ελλάδα ένα μεγάλο πλήθος προσφύγων, ταλαιπωρημένων ανθρώπων από πολέμους και κακουχίες. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονταν κατά βάση από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, χώρες οι οποίες είτε βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε εμπόλεμη κατάσταση είτε τελούν υπό ΝΑΤΟικής κατοχής, και κατά την μετακίνηση τους προς την Ελλάδα έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 1200 από αυτούς. Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα έλαβαν τεράστια οικονομικά ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποτίθεται για να αντιμετωπίσουν τις προσφυγικές ροές, πραγματικός σκοπός όμως ήταν να απωθήσουν το προσφυγικό ρεύμα από το να φτάσει στην ηπειρωτική Ευρώπη. Τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί παρέμειναν καθηλωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης με διαμονή σε σκηνές χειμώνα-καλοκαίρι, ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και περιορισμένη σίτιση οδηγώντας ακόμα και σε θανάτους που φυσικά τα “Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης” φρόντισαν να ξεπλύνουν. Στις μέρες μας η κυβέρνηση της Νέας ''Δικτατορίας'' αποφασίζει να χτίσει κλειστά κέντρα κράτησης στη Λέσβο, τη Χίο και ενδεχομένως σε διάφορες βραχονησίδες και αποσύρει έναν μεγάλο αριθμό ΜΑΤατζήδων από τον καθημερινό αγώνα με τα κτίρια των καταλήψεων και το «άβατο» των Εξαρχείων , για να τους στείλει στα νησιά να “μεταπείσουν τους ντόπιους” σχετικά με την κατασκευή των κέντρων/φυλακών. Εκεί σαν άλλο μοντέρνο Βατερλό οι στρατιές του Χρυσοχοΐδη δέχονται ένα τεράστιο πλήγμα από άτομα που θα αναλύσουμε στο δεύτερο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα ο Σουλτάνος Ερντογάν όντας στριμωγμένος, απελευθερώνει χιλιάδες πρόσφυγες, τους κατευθύνει προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα και τα ανοίγει ως μία μορφή πίεσης. Στην ελληνική όμως πλευρά τους περιμένουν στρατιώτες με δακρυγόνα, πλαστικές αλλά ακόμα και κανονικές σφαίρες για να τους συλλάβουν, να τους σκοτώσουν και να τους γυρίσουν πίσω.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 : ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Όπως είναι φυσικό οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν μπορούσαν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια τους. Σε πρώτη φάση, συγκεντρώθηκαν στην Λέσβο και τη Χίο και συγκρούστηκαν έντονα με τις δυνάμεις καταστολής του ελληνικού κράτους, ανακαλύπτοντας ότι η καταστολή και η εκδικητική συμπεριφορά των μπάτσων δε περιορίζεται μόνο σε αναρχικούς, αλλά σε οποιοδήποτε προβάλλει αντίσταση στο κράτος. Στη συνέχεια, στα σύνορα του Έβρου, όπου κατέφταναν οι πρόσφυγες δημιούργησαν τάγματα εφόδου με όπλα για να βοηθήσουν το άγιο έργο του ελληνικού στρατού, συλλαμβάνοντας και γδύνοντας οποιονδήποτε δεν φαινότανε “γνήσιος Έλληνας” ενώ παράλληλα τραμπούκιζαν τους συντρόφους αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και μετά πήγαν σπίτι τους και προσευχήθηκαν στον παλαιστίνιο πρόσφυγα που αγαπάει «αλλήλους» . Λείπει όμως ο Μάρτης από την σαρακοστή? Και βέβαια όχι . Γι’αυτό και το νεοναζιστικό μόρφωμα «Χρυσή Αυγή» πραγματοποίησε μη-ανακοινωμένη πορεία στον Πειραιά με πάνω από 100 σκουπίδια στις γραμμές του, δείχνοντας πως τα φασιστικά κατακάθια απειλούν να βγουν πάλι από τις τρύπες τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τα εγχώρια ΜΜΕ έχουν αναλάβει διττό έργο. Από τη μία δείχνουν συνεχώς την σκληρή και πατριωτική μάχη που δίνουν τα ΜΑΤ στα νησιά και οι φαντάροι μας στο μέτωπο , δημιουργούν «αόρατους» εχθρούς και από την άλλη αποκρύπτουν ότι δεν αρέσει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως την ήττα των ΜΑΤ, τις δολοφονίες των προσφύγων στα σύνορα και τα μέτρα που περνάει κάτω από το χαλάκι όπως την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Και τώρα που λάβατε μια ένεση αλήθειας μέσα στον αλλοτριωμένο κόσμο που ζούμε, ακούστε τι έχουμε να πούμε και εμείς.

Μας φαίνεται τουλάχιστον αστεία η δήλωση του Μακρόν που λέει πως εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Βουλγαρία και την Ελλάδα για την προστασία των συνόρων και πως είναι έτοιμος να παρέχει ευρωπαϊκές δυνάμεις για να αποφευχθεί μια προσφυγική κι ανθρωπιστική κρίση. Βέβαια όλοι αυτοί οι καλοθελητές ευρωπαίοι δεν μας λένε πως δημιουργούνται οι προσφυγικές κρίσεις και πόσο ωφελούνται τα κράτη και το κεφάλαιο που τις στηρίζουν, από τους δημοκρατικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ (ΕΕ και ΗΠΑ) στην Μέση Ανατολή, μέχρι τα πολιτικά παιχνίδια του φασίστα Ερντογάν που περιλαμβάνουν βομβαρδισμούς στη Συρία και στήριξη Τζιχαντιστών. Τουλάχιστον ειρωνικό αυτοί να μιλάνε για ασύμμετρη απειλή*. Εμείς πάλι παρατηρούμε τον πλήρη εκφασισμό της κοινωνίας που εύχεται σφαίρες και ξύλο σε κατατρεγμένους, πνιγμούς σε παιδιά και έγκυες γυναίκες ή στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ξερονήσια θυμίζοντας εικόνες μιας άλλης σκοτεινής εποχής.

*Ασύμμετρη απειλή είναι οι Ευρωπαίοι νεοναζί που έχουν μακελέψει επανειλημμένα ανθρώπους που δεν ταιριάζουν με τα χρώματα τους.

Ασύμμετρη απειλή είναι οι 24.000 πνιγμένοι μετανάστες στην Μεσόγειο από το 2015 έως σήμερα.

Ασύμμετρη απειλή είναι οι μισθοί πείνας και τα υψηλά ενοίκια.

Ασύμμετρη απειλή είναι τα απλήρωτα μεροκάματα, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η μαύρη εργασία, η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, η αλλαγή του ορίου συνταξιοδότησης από τα 68 στα 72, λες και είμαστε τίποτα μαλάκες που θέλουν να δουλεύουν για τα κέρδη τους μέχρι να πεθάνουμε.

Ασύμμετρη απειλή είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Ασύμμετρη απειλή είναι η πατριαρχία και η ομοφοβία.

Ασύμμετρη απειλή είναι οι προσλήψεις 1200 μπάτσων.

Ασύμμετρη απειλή είναι η βία των μπάτσων πάνω στα σώματα μας.

Ασύμμετρη απειλή είναι το όπλο του μπάτσου απέναντι σε συντρόφους στην ΑΣΟΕΕ.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΝΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ

ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ, ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3 ΣΤΙΣ 12:00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πα.Πει.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License