Συλλογη πραγμάτων και συλλογική κουζίνα

από Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων


Anti-covid19, Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα, Κυψέλη - Πλ. Αμερικής

Στις γειτονιές μας, την ανασφάλεια της αδήλωτης εργασίας, τη βία των αστυνομικών ελέγχων, την πίεση και τη σαπίλα την έχουμε βιώσει πολύ πριν τον ιό. Σε αυτήν την κατάσταση μας βρήκε η απόφαση του ελληνικού κράτους να προσπαθήσει να μας απομονώσει και να μας κλείσει φυλακή μέσα στο ίδιο μας το σπίτι -για οσους εχουν-, επιλέγοντας να αντιμετωπίσει τον ιό με εγκλεισμό και μπάτσους και όχι με τεστ, μάσκες, γιατρούς και επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων. Μια απόφαση που σε πολλές από εμάς δεν παρείχε ούτε καν τα ψίχουλα των 800 ευρώ για δύο μήνες, που δόθηκαν στους δηλωμένους μισθωτούς, ενώ την ίδια ώρα κάποιες συνεχίζουμε να δουλεύουμε ακόμα πιο υποτιμημένα και επισφαλώς από ότι πριν, με τα αφεντικά να δοκιμάζουν πάνω μας τα νέα εργαλεία της εκμετάλλευσης. Μια απόφαση που εντατικοποιεί στο έπακρο την απλήρωτη οικιακή εργασία και αναγκάζει πολλά άτομα – θηλυκότητες, παιδιά, ηλικιωμένα, νευροδιαφορετικά – να ζούνε όλη μέρα στον ίδιο χώρο με τους κακοποιητές τους, υπό καθεστώς ενδοοικιακής βιας. Μια απόφαση που μας στερεί ακόμα και τις λίγες ανάσες ελευθερίας που μπορούσαμε να έχουμε στις πλατείες και τα πάρκα.

Αν υπάρχει μια «κρίση» αυτή είναι η κρίση του κρατικού συστήματος υγείας το οποίο πλέον αποκλείει ακόμα περισσότερους από πριν και επιλέγει να πεθάνουν ακόμα και μεσαία στρώματα νομοταγών πολιτών, όχι μόνο μετανάστες στις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Για όλους αυτούς του λόγους, οι τρόποι να επιβιώσουμε σε αυτήν την κρατικά επιβεβλημένη απομόνωση, να επιβιώσουμε τόσο υλικά όσο και ψυχολογικά, είναι η αυτοοργάνωση μας στις γειτονιές, η συλλογικοποίηση μας, το χτίσιμο δομών αλληλοβοήθειας και το στήσιμο σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ μας.

  • Την Τρίτη 21.04.2020 συλλέγουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής στην Φωκίωνος Νέγρη  εξω απο τη Δημοτική Αγορά  Κυψέλης από τις 14.00-17.00

  • Την Παρασκευή 24.04.2020 οργανώνουμε συλλογική κουζίνα και μοίρασμα φαγητού στην Πλ. Κολιάτσου από τις 14.00-16.00

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License