Οικονομική ενίσχυση για την αγορά γεννήτριας της ΒΙΟΜΕ

από LIBERTATIA


Το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ παράγει προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία, ειδικά αυτή την περίοδο. Η επίθεση στη ΒΙΟ.ΜΕ. τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία, αλλά στοχευμένη , βρίσκοντας ευκαιρία εν μέσω πανδημίας να χτυπήσει μια δομή του κινήματος. Το κράτος θέλει να σταματήσει μια παραγωγική μονάδα καθαριστικών εν μέσω κορονοϊού, την ίδια στιγμή που δίνει το ελεύθερο σε εργοστάσια και εταιρίες να στιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες όσων δουλεύουν. Ταυτόχρονα, περνάει αντεργατικά μέτρα με την κάλυψη της πανδημίας με σκοπό να νομιμοποιήσει και να δικαιολογήσει τις ακόμη πιο ελαστικές συνθήκες εργασίες, όπως την εκ περιτροπής απασχόληση, καθώς και τις απολύσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Απέναντι στην κρίση που έχει ξεσπάσει, το κράτος αποδεικνύει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τους τεράστιους περιορισμούς του και τη δομική του ανικανότητα να μεριμνήσει για τις ανάγκες και την υγεία της κοινωνίας, ενώ, αντίθετα, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να επιτεθεί στο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας έχοντας την πεποίθηση πως τα αντανακλαστικά του κινήματος θα είναι μειωμένα.Εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τις δομές μας και τους χώρους αγώνα κι ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και ο αγώνας δεν απαγορεύονται ούτε μπαίνουν σε καραντίνα.

http://libertatiasquat.blogspot.com/2020/05/blog-post_20.html

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License