Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β.Σταθοπουλο

από Αναρχική ομάδα Bellini

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9.ΟΟ πμ. στο Εφετείο Λουκάρεως περνάει από ειδικό εφέτη ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με την υπόθεση του, ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Ο σύντροφος είχε συλληφθεί από μπάτσους της αντιτρομοκρατικής στις 8 Νοεμβρίου 2019, για μια ληστεία που έλαβε χώρα στον Χολαργό και έκτοτε βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας στα κολαστήρια του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα στις φυλακές της Λάρισας. Με αυτού του είδους την σκευωρία και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο προσπαθούν να εξοντώσουν πολιτικά ηθικά και οικονομικά τον σύντροφο. Φυσικά ο πραγματικός λόγος αφορά την πολιτική του ταυτότητα και το παρελθόν του. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνείται τις κατηγορίες για ληστεία και ένταξη του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ όπως τονίζει ο ίδιος σε κομμάτι της«απολογίας» του, «...Όλη αυτή η θεαματικότητα στο πρόσωπό μου είναι στα πλαίσια μιας κατασταλτικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης ενάντια στους αναρχικούς και στο αναρχικό κίνημα. Οι αρχές λένε συστηματικά ψέματα για τον τρόπο που κινούμαστε και δρούνε οι αναρχικοί, ουσιαστικά μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα επειδή έδειξα αλληλεγγύη σε έναv τραυματισμένο άνθρωπο. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αυτής δέχομαι ότι βοήθησα έναν άνθρωπο που ήταν τραυματίας. Εγώ είμαι αναρχικός, συμμετέχω στο αναρχικό κίνημα.... Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και για την ληστεία και για την επαναστατική αυτοάμυνα.»

Αναγνωρίζουμε την επίθεση στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο ως κομμάτι της επίθεσης στο αναρχικό και ευρύτερο ανατρεπτικό κίνημα,επίθεση που εμπεριέχει εκκενώσεις καταλήψεων, εισβολές σε πανεπιστήμια,επιθέσεις με ξύλο και χημικά στην γειτονιά των Εξαρχείων και τις διαδηλώσεις, απαγωγές και βασανισμους συντρόφων. Στην εποχή που τα ΜΜΕ διασύρουν συντρόφους και αγωνιστές με τον χειρότερο τρόπο, βαδίζοντας χέρι χέρι με την κατασταλτική πολιτική του κράτους, η αλληλεγγύη θα συντρίψει τον φόβο.

ΚΆΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00πμ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΜΜΕ-ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική ομάδα Bellini

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License