[Αναβάλλεται] Τσιριτσάντσουλες- θεατρ.παράσταση ΣΑΚΚΟ ΚΑΙ ΒΑΝΣΕΤΤΙ & bar στον Κατειλημμένο Παπασωτηρίου

από Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων & Τσιριτσάντσουλες


θεατρική παράσταση: Σάκκο και Βαντσέττι από τους Τσιριτσάντσουλες την Πέμπτη 14/10 στις 21:00 στον κατειλημμένο Παπασωτηρίου (κεντρική πλατεία Πολυτεχνειούπολης, κοντά στο εστιατόριο).

Θα ακολουθήσει μπαρ για τα δικαστικά συντρόφων. Σας περιμένουμε!

Πρόσβαση: 230, 608, 242, 140, μετρό Κατεχάκη

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Αλαίν Γκιγιάρ, Τζον Ντος Πάσος, Νικόλα Σάκκο και Μπαρτολομέο Βαντσέττι.

Υπόθεση: 5 Μαΐου 1920, Βοστώνη, ΗΠΑ: Δύο ιταλοί μετανάστες αναρχικοί, ο Μπαρτολομέο Βαντσέττι και ο Νικόλα Σάκκο, συλλαμβάνονται για ανατρεπτική δράση, αλλά στην συνέχεια κατηγορούνται για μία ένοπλη ληστεία μετά φόνου. Η δίκη που ακολουθεί είναι στημένη, βασισμένη σε ένα σαθρό κατηγορητήριο και οδηγεί στην καταδίκη των δύο αναρχικών σε θάνατο. Η συγκλονιστική παγκόσμια κινητοποίηση αλληλεγγύης που θα ακολουθήσει, δεν θα καταφέρει να ανατρέψει την απόφαση, κι έτσι οι Σάκκο και Βαντσέττι θα εκτελεστούν στην ηλεκτρική καρέκλα στις 23 Αυγούστου 1927.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License