Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα

από Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ημέρα της απόφασης, στις 9 πμ στο Εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4).

Για την κατάρρευση της σκευωρίας.

Για να νικήσουν το δίκιο και η αλληλεγγύη.

Η δίωξη εναντίον των συντρόφων μας, έωλη σε βαθμό γελοιότητας, έχει επί της ουσίας καταρρεύσει από τις πρώτες ώρες της ακροαματικής διαδικασίας με την μοναδική μάρτυρα κατηγορίας που εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο να δηλώνει ότι χειραγωγήθηκε από την αστυνομία υπογράφοντας μια κατάθεση που δεν είχε καν διαβάσει.

Πέρα από το φαιδρό της εξέλιξης η όλη υπόθεση είναι σκανδαλώδης, όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε η σκευωρία αλλά και γιατί το δικαστήριο δεν προχώρησε στην άμεση απαλλαγή των δύο αγωνιστών, όπως θα όφειλε σεβόμενο το δίκαιο και τους στοιχειώδεις κανόνες λογικής. Η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης και οι απολογίες ωστόσο αποτέλεσαν διαδικασία που συνέβαλε περαιτέρω στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και την επιβεβαίωση ότι η δίωξη αυτή είναι μια καταφανώς στημένη υπόθεση με στόχο την εξόντωση των αγωνιστών και την ομηρία της πολιτικής τους συλλογικότητας.

Ως επιτροπή αλληλεγγύης που από την αρχή αναδείξαμε τον πολιτικό χαρακτήρα αυτής της δίκης και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί σας καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 25/11, ημέρα της απόφασης, καθώς για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομένουν μόνο οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η πρόταση της εισαγγελέως.

"Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα" είπε δυνατά και καθαρά ο Γ. Καλαϊτζίδης, όταν στάθηκε όρθιος απέναντι στους δικαστές. Και έχει δίκιο.. Ούτε αυτός, ούτε ο Ν. Ματαράγκας οφείλουν να απολογηθούν για κάτι. Υπόλογοι αντιθέτως είναι αυτοί που έστησαν τη σκευωρία, γρανάζια του κρατικού αυταρχισμού που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και μας κλέβει ελευθερίες.

Στις 25 Νοεμβρίου αναμένουμε την ομόφωνη απαλλαγή των συντρόφων μας. Η οριστική κατάρρευση της σκευωρίας είναι το μόνο τέλος που μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License