Αλληλεγγύη στον Ν. Ματαράγκα και τον Γ. Καλαϊτζίδη

από Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Τον Ιούνιο του 2016 η οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων” εκτέλεσε έναν ναρκέμπορο της περιοχής των Εξαρχείων, γνωστό ως “Χαμπίμπι”. Ο “Χαμπίμπι” και η συμμορία του, εκτός από το εμπόριο ναρκωτικών, είχαν επιδοθεί σε πλήθος κανιβαλίστικων και παραβιαστικών συμπεριφορών με την ανοχή, συγκάλυψη και κάποιες φορές την συνεργασία των κρατικών μηχανισμών.

Πέντε χρόνια μετά, 2 αγωνιστές, ο Νίκος Ματαράγκας και ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, καλούνται σε μια δίκη, με τις κατηγορίες της φυσικής και ηθικής αυτουργίας αντίστοιχα, ένα σαθρό κατηγορητήριο – στημένο εξολοκλήρου σε καταθέσεις ατόμων, οι οποίοι εμπλέκονταν άμεσα στις συμμορίες που ρήμαζαν την περιοχή με την δράση και την κουλτούρα που παρήγαγαν.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, κράτος και παρακράτος προσπαθούν τόσο μέσω της αστυνομικής στρατιωτικοποίησης της περιοχής, όσο και μέσω του εμπορίου ναρκωτικών στην πλατεία να υποτάξουν το ανατρεπτικό κίνημα και τη νεολαιίστικη αμφισβήτηση που βρίσκει έκφραση στην περιοχή.

Οι κρατικοί και παρακρατικοί σχεδιασμοί για την γειτονιά των Εξαρχείων βρήκαν εμπόδιο, όπως συμβαίνει διαχρονικά, την ύπαρξη και δράση πολλών αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομάδων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Οι 2 αγωνιστές βρίσκονται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου “πληρώνοντας” τη συνεχή και αδιάλειπτη δράση τους στη γειτονιά των Εξαρχείων, μια γειτονιά που έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί ένα πεδίο μάχης μεταξύ κράτους και ανατρεπτικού κινήματος. Ως προς την ίδια την δίκη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 25/11, και την μέχρι τώρα εξέλιξή της, είναι εμφανές ότι το έωλο και πρόχειρα στημένο κατηγορητήριο έχει αποδομηθεί πλήρως, με αναιρούμενες κατηγορίες από στημένους μάρτυρες που αδυνατούν να σταθούν έστω και προσχηματικά.

Η αλληλεγγύη μας στους Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη, που διώκονται με ακόμη ένα στημένο και βαρύ κατηγορητήριο είναι αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας.

Καλούμε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 9π.μ. στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4).

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συνέλευση αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License