Διεθνής Εβδομάδα Αλληλεγγύης για τους Αναρχικούς Κρατούμενους

Το καλοκαίρι του 2013 ομάδες του Anarchist Black Cross συζήτησαν την ανάγκη της εγκαθίδρυσης μιας Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στους Aναρχικούς Kρατούμενους.  Πολλοί έγκλειστοι αναρχικοί δεν θα αναγνωριστούν ποτέ ως πολιτικοί κρατούμενοι από επίσημους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διότι η αντίληψη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι αυστηρά περιορισμένη στους νόμους του καπιταλισμού οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να υπερασπίζονται το κράτος και να εμποδίζουν οποιαδήποτε πραγματική κοινωνική αλλαγή.  Την ίδια στιγμή, ακόμη και στο εσωτερικό των επιμέρους κοινοτήτων μας, ξέρουμε τόσα λίγα για την καταστολή που υπάρχει σε άλλες χώρες.
Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να εισάγουμε μια εβδομάδα για τους Αναρχικούς Κρατούμενους τον Αύγουστο, 23 εως 30.
Kαλούμε τον καθένα να διαδώσει την είδηση σχετικά με την εβδομάδα για τους φυλακισμένους αγωνιστές  μεταξύ άλλων ομάδων και συλλογικοτήτων και να σκεφτεί την διοργάνωση εκδήλωσης(-εων) στην περιοχή ή την πόλη του. Τα καλέσματα μπορούν να περιλαμβάνουν από βραδιές αντιπληροφόρησης, προβολές-συναυλίες αλληλεγγύης και άμεσες δράσεις.
Αναρχικοί Κρατούμενοι-Μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς: Παναγιώτης Αργυρού, Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Όλγα Οικονομίδου, Γιώργος Πολύδωρος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Χρήστος Τσάκαλος, Χάρης Χατζημιχελάκης (μέλη),Χρήστος Ροδόπουλος, Αγγελική Σπυροπούλου, Εύη Στατήρη (διωκόμενοι)
Αναρχικοί Κρατούμενοι-Μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων: Τάσος Θεοφίλου, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης-Ανδρέας Μπουρζούκος, Αργύρης Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης, Γρηγόρης Σαραφούδης, Αντώνης Σταμπούλος, Φοίβος Χαρίσης
Αναρχικοί Κρατούμενοι-Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα: Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης
Αναρχικοί Κρατούμενοι: Παναγιώτης Μιχαλάκογλου, Γιάννης Ναξάκης, Νίκος Ρωμανός, Φώτης Τζιώτζης, Γρηγόρης Τσιρώνης

Το καλοκαίρι του 2013 ομάδες του Anarchist Black Cross συζήτησαν την ανάγκη της εγκαθίδρυσης μιας Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους. Εφόσον υπάρχουν ήδη ημέρες για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων ή η ημέρα δικαιοσύνης στη φυλακή, βρήκαμε σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στις ιστορίες των συντρόφων μας. Πολλοί έγκλειστοι αναρχικοί δεν θα αναγνωριστούν ποτέ ως πολιτικοί κρατούμενοι από επίσημους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διότι η αντίληψη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι αυστηρά περιορισμένη στους νόμους του καπιταλισμού οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να υπερασπίζονται το κράτος και να εμποδίζουν οποιαδήποτε πραγματική κοινωνική αλλαγή. Την ίδια στιγμή, ακόμη και στο εσωτερικό των επιμέρους κοινοτήτων μας, ξέρουμε τόσα λίγα για την καταστολή που υπάρχει σε άλλες χώρες, για να μην πούμε σχεδόν τίποτα για τα ονόματα και τις υποθέσεις που αφορούν πολλούς από τους έγκλειστους συντρόφους μας.
 
Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να εισάγουμε μια εβδομάδα για τους Αναρχικούς Κρατούμενους τον Αύγουστο 23-30. Επιλέξαμε την 23η Αυγούστου σαν ημέρα έναρξης γιατί εκείνη την ημέρα το 1927 ο Ιταλο-Αμερικανός αναρχικός Νικόλα Σάκο και ο Μπαρτολομέο Βαντσέτι εκτελέστηκαν στην φυλακή. Ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο με την κατηγορία του φόνου δύο ανδρών κατά την διάρκεια οπλισμένης ληστείας σε εργοστάσιο παπουτσιών στο Νότιο Braintree, Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η σύλληψη τους ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης αντιριζοσπαστικής καμπάνιας της Αμερικανικής κυβέρνησης. Τα στοιχεία του κράτους εναντίων των δύο ανδρών ήταν σχεδόν ανύπαρκτα και πολύ άνθρωποι ακόμα πιστεύουν ότι τιμωρήθηκανγια τις ισχυρές αναρχικές τους ιδέες.
 
Ως εκ τούτου, καλούμε τον καθένα να διαδώσει την είδηση σχετικά με την εβδομάδα για τους φυλακισμένους αγωνιστές  μεταξύ άλλων ομάδων και συλλογικοτήτων και να σκεφτεί την διοργάνωση εκδήλωσης(-εων) στην περιοχή ή την πόλη του. Τα καλέσματα μπορούν να περιλαμβάνουν από βραδιές αντιπληροφόρησης, προβολές-συναυλίες αλληλεγγύης και άμεσες δράσεις.Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.
 
Παρακαλούμε στείλτε μας στο tillallarefree@riseup.net ενημερώσεις των δράσεων σας.
 
Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι. http://tillallarefree.noblogs.org/
 
Αναρχικοί Κρατούμενοι-Μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς 
Παναγιώτης Αργυρού, Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Όλγα Οικονομίδου, Γιώργος Πολύδωρος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Χρήστος Τσάκαλος, Χάρης Χατζημιχελάκης (μέλη)
Χρήστος Ροδόπουλος, Αγγελική Σπυροπούλου, Εύη Στατήρη (διωκόμενοι)
 
Αναρχικοί Κρατούμενοι-Μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων
Τάσος Θεοφίλου, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης-Ανδρέας Μπουρζούκος, Αργύρης Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης, Γρηγόρης Σαραφούδης, Αντώνης Σταμπούλος, Φοίβος Χαρίσης
 
Αναρχικοί Κρατούμενοι-Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα
Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης
 
Αναρχικοί Κρατούμενοι
Παναγιώτης Μιχαλάκογλου, Γιάννης Ναξάκης, Νίκος Ρωμανός, Φώτης Τζιώτζης, Γρηγόρης Τσιρώνης

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License