Αλληλεγγύη σε όσους και όσες είναι στα κελιά!

ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 18/06, 18:30, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Η πανδημία του COVID-19 έφερε ξανά στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εγκλείστων σε φυλακές και camps. Χωρίς πρόσβαση σε φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, με ελάχιστα μέσα προστασίας από την πανδημία, αλλά και με συνεχή εμπεγμό από τους κρατικούς φορείς, η μόνη διέξοδος που απέμεινε στον κόσμο αυτόν ήταν η αντίσταση και η εξέγερση. Είτε με κορωνοϊό, είτε χωρίς οι ζωές τους για το κράτος είναι δευτερευούσης σημασίας. Ας δείξουμε για άλλη μια φορά ότι για εμάς δεν είναι!

Πορεία [18/06, 18:30, Μοναστηράκι]: 1, 2, 3, 4, 5, 6 | Συγκέντρωση-Μικροφωνική [12/06, 20:00, Πλατεία Εξαρχείων] 1, 2, 3, 4

Η πανδημία του COVID-19 έφερε ξανά στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εγκλείστων σε φυλακές και camps, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες. Χωρίς πρόσβαση σε φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, με ελάχιστα μέσα προστασίας από την πανδημία, αλλά και με συνεχή εμπεγμό από τους κρατικούς φορείς, η μόνη διέξοδος που απέμεινε στον κόσμο αυτόν ήταν η αντίσταση και η εξέγερση.

Η απάντηση του κράτους χαρακτηρίστηκε από την συνήθη αναλγησία που δείχνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι κινητοποιήσεις αντιμετωπίστηκαν είτε με αδιαφορία, είτε με βία και καταστολή. Χαρακτηριστική στιγμή ήταν ο θάνατος της Αζιζέλ Ντεμίρογλου στις γυναικίες φυλακές Θήβας. Αρχικά, η υπηρεσία αγνοεί τους πόνους που ένιωθε στο στήθος και την δυσκολία στην αναπνοή της. Η πρώτη κίνηση της γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου μετά τον θάνατό της, ήταν να εξαγγείλει, χωρίς να περιμένει καμία ιατροδικαστική ή άλλη εξέταση, ότι δεν ήταν κρούσμα κορωνοϊού. Η εξέγερση που ακολούθησε αντιμετωπίστηκε με όργιο καταστολής από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ και άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν πλέον αντιμετωπίζουν και πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία πιθανώς να καταλήξουν σε επέκταση της ποινής τους.

Η αλληλεγγύη στους έγκλειστους και τις έγκλειστες ήταν και είναι πάντα μία πολύ σημαντική πτυχή των κοινωνικών αγώνων. Είτε με κορωνοϊό, είτε χωρίς οι ζωές τους για το κράτος είναι δευτερευούσης σημασίας. Ας δείξουμε για άλλη μια φορά ότι για εμάς δεν είναι!

Πορεία [18/06, 18:30, Μοναστηράκι]: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Συγκέντρωση-Μικροφωνική [12/06, 20:00, Πλατεία Εξαρχείων] 1, 2, 3, 4

Ανοικτή Συνέλευση [10/06, 19:00, Πλ. Πρωτομαγιάς]

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License